Batman'da 3 Bin Rakimli Mereto Dagi Eteklerinde Çocuk Karnavali Düzenlendi

Batman’in Sason ilçesinde 3 bin rakimli Mereto Dagi eteklerindeki Kinali Ilk ve Orta Okulunda düzenlenen ‘Çocuk Karnavali’ etkinligi, yüzlerce çocugun katilimiyla coskulu bir sekilde yapildi.

Batman'da 3 Bin Rakimli Mereto Dagi Eteklerinde Çocuk Karnavali Düzenlendi
Sason’a bagli köy okullarinda 3 gün süren karnavalda çocuklar, tiyatro, sihirbazlik, palyaço gösterileri, pamuk seker etkinligi ve benzeri çesitli etkinliklere katilarak doyasiya eglendi.

“Sasonlu çocuklara karnavalla unutulmaz bir gün yasattik”

Köylerde yasayan dezavantajli çocuklari eglendirmek için ilçede ilk defa çocuk karnavali düzenlediklerini belirten Sason Ilçe Milli Egitim Müdürü Veysi Bozkurt, uzak köylerde yasayan ögrencileri hem eglendirmek hem de egitimlerine katki saglamak için karnaval düzenlediklerini söyledi.

Bozkurt, “Sason çocuk karnavalinin ilk baslangicini yaptik. Ilkini köylerimizde yapmak istedik. Çünkü bu köylerde yasayan çocuklarimiz dezavantajli çocuklar. Bu çocuklarimizin birçogu henüz ilçe merkezini bile göremedi. Bu çocuklarimizin bu tür etkinlikler sayesinde moral ve motivasyonunu yükselterek daha fazla derslerine odaklanmalarini hedefledik. Çocuklarimiz çok eglendi. Çok güzel etkinlikler yapildi. Onlar mutlu oldukça bizler de mutlu olduk” dedi.



“Bu dag eteklerinde çocuklari mutlu etmek bizleri de mutlu etti”

Ekip olarak dag köylerinde ilk defa gösteri yaptiklarini belirten sihirbaz gösteri grubundan M. Emin Keskin, “Bu güzel manzara esliginde Mereto Dagi eteklerinde dogal güzelliklerin arasinda buradaki harika çocuklara etkinlik yapmak, onlara bir tebessüm ettirmek bizleri de fazlasiyla sevindirmistir. Burada ekibimle bulunmak bizleri de mutlu etmistir” diye konustu.



“Köy okulundaki ögrenciler ilk defa bir etkinlige katiliyor”

Etkinlige çok uzak bir köy okulundan katildiklarini belirten Altidere köy okulu ögretmenlerinden Betül Beydüz, ögrencilerinden daha önce ilçe merkezine bile gitme imkani bulamayanlarin oldugunu ifade ederek, bu etkinligin ögrencilerini çok mutlu ettigini söyledi.



Ilk defa böyle bir etkinlige katildiklarini belirten köy okullarindaki ögrenciler de, çok eglendiklerini söyleyerek, izledikleri oyunlari da çok begendiklerini ifade etti.

Kaynak: İHA