Içisleri Bakani Yerlikaya Açiklamasi '90 Organize Suç Örgütü Istanbul'da Çökertildi'

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, "90 organize suç örgütü Istanbul’da çökertildi ve adalete teslim edildi. Türkiye’de 384. Bunlar 1 Haziran 4 Mart arasinda olmus. Yani 9 ay içerisinde. 27 milyar 181 milyon TL’lik maddi mal varliklarina el konuldu. Türkiye genelinde 90 milyar o da simdilik” dedi.

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Fatih Belediyesi tarafindan düzenlenen "Güvenli Fatih Tanitim Toplantisi"na katildi.

Programa ayrica Istanbul Valisi Davut Gül, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Zafer Sirakaya da katildi.

Bakan Yerlikaya, yaptigi konusmada, "Istanbul Emniyet Müdürlügü Fatih’te 2.5 sene sonra burada olmayacak. Hasdal’da 253 dönüm Türkiye’nin en iyi mimarlarindan bir tasarim. 300 bin metrekarelik bir bina bir yerleske, bir külliye, bir kampüs. Cumhurbaskanimiz dedi ki derhal bunun yapimini baslatin. Basladik mi basladik. Ihale süreci bitmek üzere Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimizla oturduk. Emlak konutla bir arsa karsiligi bir protokol yaptik. Istanbul Emniyetimiz 2.5 yil sonra mükemmel bir binaya sahibi olacak. Polis sayimizi artiracagiz. Polisimizin egitimi tecrübesini daha da artirmaya devam edecegiz. MOBESE kamera gücümüzü suan da 10 bin, 25 bin Allah izin verirse en yakin zamanda 50 bin ama 75 bin yapmak hedefimiz var” diye konustu.



"90 organize suç örgütü Istanbul’da çökertildi”

90 organize suç örgütünün Istanbul’da çökertildigini belirten Yerlikaya, "Organize suç örgütlerine göreve geldigimden beri ben sunu söylüyorum. Bu organize suç örgütlerinin tek bir amaci var para. Paraya erisimle ilgili aziz milletimizin çalisanin helal kazanciyla ilgili geliyor oraya çöküyor sekil yapiyor. Milletimize hiç kimse sekil yapamaz. Eger sekil yapmaya kalkarsa fazla degil biz savcilarimizla beraber öyle bir organize oluyoruz ki 3 ay içerisinde bilemediniz 4 ay içerisinde, bazilari 1-1,5 ay içerisinde öyle bir sekil yapiyoruz ki kafesliyoruz mahzene aliyoruz kendisini cezaevine buluveriyor. 112 operasyon yapmisiz Istanbul’da. Bin 254 gözalti 735 tutuklu, 367 adli kontrol. 90 organize suç örgütü Istanbul’da çökertildi ve adalete teslim edildi. Türkiye’de 384. Bunlar 1 Haziran 4 Mart arasinda olmus. Yani 9 ay içerisinde. 27 milyar 181 milyon TL’lik maddi mal varliklarina el konuldu. Türkiye genelinde 90 milyar o da simdilik. Istanbul Emniyeti’ne 23 araç tahsis edildi. Eger suç islemekte kibirlenenler siz aziz milletin kazançlariyla gayri mesru bir para hareketiyle bu mallari edinirseniz iste biz sizin elinizden hukukla bunlari aliriz. Bizim gece gündüz demeden huzurumuz güvenligimiz için çalisan Istanbul polisimizin altina trafik devriye arabasi yapariz dedik. Aslinda bu arabalar sembolik sabah aksam kullanmiyoruz. Burada bir mesaj veriyoruz” dedi.

"940 tane metruk binayi yiktik" diyen Belediye Baskani M. Ergün Turan da, "Fatih’te son 2 yildir sahaya yansiyan büyük degisimler görüyoruz. 2019’daki mahallelerdeki sorunlara baktigimiz da ve bugün geldigimiz noktada tabi sorunlar bitmedi ama gerçekten güvenlik konusu Fatih’te 3 önemli konudan birisiydi. Göç hep ayri baslik olarak konusuluyordu. Bu tüm verilerde gerçekten son 2,3 yildir büyük bir iyilesme görüyoruz. Geldigimiz günden beri son 5 yilda bu düzen içerisinde Fatih’imizi hak ettigi yere ulastirmaya çalisiyoruz. 5 Etapta Karasurlari Millet Bahçesi’nin en sorunlu olan 2,5 etabini tamamlamis vaziyetteyiz. Fatih’in en kötü alanlari suanda en nitelikli alanlari haline dönmeye basladi.

Türkiye’de Fatih Belediyesi kadar metruk bina bir is kalemi olarak bizde yikimi görülüyor. 940 tane metruk binayi yiktik. Fatih isteyenin istedigi gibi metruk binalara yerlesecegi bir yer degil” dedi.

Kaynak: İHA