Tunceli'de Yüzlerce Kisi Munzur Vadisi Milli Parki'ni Temizledi

Tunceli’de valiligin çagrisiyla bir araya gelen yüzlerce kisi, Türkiye’nin en büyük milli parklarindan olan Munzur Vadisi Milli Parki’nda çevre temizligi etkinligi gerçeklestirdi.

Tunceli'de Yüzlerce Kisi Munzur Vadisi Milli Parki'ni Temizledi
Tunceli’de, valiligin sosyal medya üzerinden duyurdugu Munzur Vadisi Milli Parki temizlik etkinligine yüzlerce kisi katildi.

Milli parkin baslangiç noktasinda bir araya gelen Vali Bülent Tekbiyikoglu, Il Jandarma Komutani Tümgeneral Nuh Köroglu, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Peker, Il Emniyet Müdürü Hakan Duman, Doga Koruma ve Milli Parklar Malatya Bölge Müdürü Ahmet Çörtük, kurum amirleri, ögrenci ve vatandaslara burada eldiven ve çöp torbalari dagitildi. Yaklasik 5 kilometre boyunca gerçeklestirilen temizlik kampanyasinda toplanan çöpler, araçlarla bölgeden alindi.

Kampanyaya iliskin konusan Tunceli Valisi Bülent Tekbiyikoglu, etkinligi Türkiye’nin en büyük milli parklarindan olan ve içinde harika güzellikler barindiran Munzur Vadisi’nin temizligi için yaptiklarini söyledi.

Milli parktaki zenginliklere vurgu yapan Vali Tekbiyikoglu, ’’Munzur Vadisi, su samurlariyla, dag keçileriyle, endemik bitkileriyle, florasi, faunasiyla gelenleri adeta büyülüyor. Tunceli’nin güvenlik probleminin de ortadan kalkmasiyla beraber buraya gelen ziyaretçi sayisi giderek artiyor. Tuncelililerin çok yüksek bir çevre bilinci var. Çevrelerini, dogalarini seviyorlar. Hakikaten Tunceli de sevilecek bir yer. Fakat disaridan gelen misafirlerimizde bazen ayni duyarlilik olmadigi görüyoruz. Baska bir cografyada, baska bir sosyolojide, habitatla büyümüs olabilirler onlara örnek olsun, duyarlilik olsun diye bu çagriyi yaptik. Bugün yaklasik 500 vatandasimizin, çalisanlarimizla beraber çöp topladik” dedi.

Munzur Vadisi’nin bir çok spor için elverisli olduguna vurgu yapan Vali Bülent Tekbiyikoglu, ’’Tirmanma, trekking, kamping, bisiklet ve motosiklet sporlari için güzel bir yer. Basta rafting olmak üzere su sporlarina ilgi artiyor. Zaman zaman milli sampiyonalara, uluslararasi sampiyonalara da vadimiz ev sahipligi yapti. Buradaki güzellikleri herkesin gelip görmesini istiyoruz. Bu turizme saglikli ev sahipligi yapacak, dogasini bozmayacak, bungalov, tas evlerle, kamu ve özel sektörle buradaki kapasiteyi artirmak için gayretimiz olacak’’ diye konustu.

Temizlik kampanyasina katilan Munzur Üniversitesi Yesilay Kulübü Baskani Mervan Yalçin, kampanyaya 50 gönüllü ile katildiklarini belirterek, çevreyi temiz tutma çagrisinda bulundu.
Kaynak: İHA