Yataga Bagimli Hastalar Oy Kullanmaya Sedyeyle Götürüldü

Bitlis’in Ahlat ilçesinde Mahalli Idareler Genel Seçimleri için oy kullanmak isteyen yataga bagimli hastalar sandiga ambulanslarla sedye üzerinde götürüldü.

Yataga Bagimli Hastalar Oy Kullanmaya Sedyeyle Götürüldü
Bitlis’in Ahlat ilçesinde vatandaslar sabahin erken saatlerinde oy kullanmak için sandik basina gitti. 31 Mart 2024 Mahalli Idareler Seçimleri için Bitlis’te saat 07.00’den itibaren bütün sandiklarda sorunsuz bir sekilde oy verme islemi basladi.

Bitlis Il Saglik Müdürlügü Evde Saglik Hizmetleri ekipleri de Bitlis ve ilçelerinde yataga bagimli hastalari oy kullanacaklari okula ambulans ve sedye üzerinde nakillerini yapti. Bitlis’in Ahlat ilçesinde yasayan ve her iki ayaginda kiriklari oldugu için yataga bagimli olan Fatma Celiloglu’da ambulansla oy kullanacagi okula tasindi. Ilçenin Tunus Mahallesi’nde yasayan Celiloglu, evinden Bitlis Il Saglik Müdürlügü Evde Saglik Hizmetleri ekipleri tarafindan ambulansla alinarak oy kullanacagi okula götürülüp sorunsuz bir sekilde oy kullanmasi saglandi. Bitlis Il Saglik Müdürlügü Evde Saglik Hizmetleri biriminde görev yapan saglik personeli Erkan Durak, sabah 7’den beri görevde olduklarini belirterek, “Evde saglik hizmetlerine kayitli olan yataga bagimli hastalarimizi oy kullanmalari için sandik basina nakil islemlerini gerçeklestiriyoruz. Ayni sekilde oy kullandiktan sonra da tekrardan evlerine nakil islemlerini yapiyoruz. Sabah 7 itibariyle çalismaya basladik. Görevdeyiz bütün arkadaslarimiz ilçelerde, ilimizde her yerde hasta alip nakil islemlerini yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA