Resmi Olmayan Rakamlara Göre Adana Büyüksehir Belediye Baskanligi'na Yeniden Zeydan Karalar Seçildi

Adana’da resmi olmayan sonuçlara göre Adana Büyüksehir Belediye Baskanligi’na yeniden seçilen Zeydan Karalar seçildi. Karalar, “Adana nüfus olarak 4. il olamaz fakat iddiam odur ki Adana’yi tekrardan bölgenin incisi, öncüsü ve lideri yapmak. Ayrica haber kanallarinda en azindan hava raporu okunurken 4. il Adana sayilirdi, onun da tekrardan gündeme gelmesini saglayacagiz” dedi.

Resmi Olmayan Rakamlara Göre Adana Büyüksehir Belediye Baskanligi'na Yeniden Zeydan Karalar Seçildi
CHP Adana Büyüksehir Belediye Baskan adayi Zeydan Karalar, kesin olmayan sonuçlara göre yeniden baskan seçildi. CHP’liler merkez Seyhan ilçesi Ziyapasa Bulvari’nda ve Adana Büyüksehir Belediyesi önünde kutlama yapti. Bu sirada gazetecilere konusan Karalar, “Kazanip 5 yil hizmet yaptigim bir yerde tekrar kazanamasaydim suçlu bendim. Seyhan’dan sonra halkimiz bizi Adana Büyüksehir Belediye Baskani yapti. Bu seçimde de ittifak olmadan 10 puan farkla seçim kazanmak çok önemli. Mevcut ilçelerimize birkaç ilçe daha ekliyoruz. Yüregir’in yüzde 65’i sayildi, yüzde 3,5-4 öndeyiz. Tufanbeyli’yi, Yumurtalik’i, Karatas’i, Imamoglu’nu, Aladag’i kazandik. Pozanti’da müthis bir çekisme var. Itirazlar olur. Adana’da son durum böyle. Sokaklar dolu, bizim halkimiz böyle önde bitirmemizi bekliyordu. Adana halkini sevindirdigim için olaganüstü mutluyum” diye konustu.



“Adana halkina bir tesekkür edecegiz”

Adana halkina tesekkür konusmasi yapacagini kaydeden Karalar, “Biz imzali tutanaklarla konusuyoruz. Zaten Adana’da bir manipülasyon söz konusu olmaz bizler oldugu sürece. Bunu yapmaya tesebbüs eden de olmaz. Bizim en büyük basarimiz sandiktaki imzali tutanaklari almak. Bu da bizim ödülümüz. Örgütümüze buradan çok tesekkür ediyorum. Muhtemelen saat 23.00’dan sonra bir konusma yapacagiz. En azindan Adana halkina bir tesekkür edecegiz” ifadelerini kullandi.

“Adana hafife alinacak bir il degil”

Adana’yi bölgenin birinci ili yapmak için çalisacagini aktaran Karalar, “Özellikle ulusal televizyonlarda Istanbul, Ankara ve Izmir önde diye haberler var. Istanbul, Ankara ve Izmir bizim göz bebegimiz, hiçbir itirazimiz yok. Ancak Adana, Bursa, Aydin, Antalya ve birçok ilde CHP önde. Adana nüfus olarak 4. il olamaz fakat iddiam odur ki Adana’yi tekrardan bölgenin incisi, öncüsü ve lideri yapmak. Ayrica haber kanallarinda en azindan hava raporu okunurken 4. il Adana sayilirdi, onun da tekrardan gündeme gelmesini saglayacagiz. Adana hafife alinacak bir il degil” dedi.

Kaynak: İHA