Ömer Çelik Açiklamasi 'Rakip Olabiliriz Ama Hasim Degiliz'

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Rakip olabiliriz ama hasim degiliz. O sebeple herkesin siddet olaylarindan, birbirini incitici davranislardan uzak durmasi gerekir. Herkes kendi adayinin kazanmasini istiyor. Sonuç olarak yarin uyandigimizda biz her zaman kazandiktan sonra sunu söyleriz. Türkiye’de kaybeden kimse yoktur” diye konustu.

Ömer Çelik Açiklamasi 'Rakip Olabiliriz Ama Hasim Degiliz'
Adana’nin merkez Seyhan ilçesindeki Namik Kemal Mahallesi’nde 5 yil okudugu Lütfiye Kisacak Ilkokulu’na gelen Çelik, önce seçmenler ve sandik görevlileriyle tokalasti. Okuldaki 1072 nolu sandikta oyunu kullanan Ömer Çelik, çikista gazetecilere açiklama yapti.

“Bütün siyasetçilerin sicil amiri aziz milletimizdir”

Çelik, “Bu seçim milletimize hayirli olsun. Bir kere daha demokrasimizin gücünü gösterecegimiz yüksek katilimli olmasini umdugumuz bir seçime gidiyoruz. Türkiye etrafindaki bütün istikrarsizliklara ragmen, dünyadaki bütün problemlere ragmen, demokrasinin gücünü koruyan, istikrarini koruyan bir ülke olarak sandik yoluyla hem genel yönetimi, hem yerel yönetimleri belirleme kabiliyetine yüksek bir sekilde sahip. Yine bu seçim boyunca da ufak tefek meseleler haricinde yüksek bir güvenlik içerisinde bütün demokratik usullere uygun olarak bütün siyasi partilerin kampanyalarini rahatça yaptigi demokratik bir biçimde kendisini ifade ettigi bir kampanya dönemi geçirdik. Tabi bütün siyasi partiler giderler, bütün adaylar giderler millete görüslerini arz ederler. Milletin taleplerine uygun olarak bir siyasi temsil üretme konusundaki kabiliyetlerini sergilerler ama sonuç olarak kararda, sözde milletimizindir. Bütün siyaset kurumunun ve bütün siyasetçilerin sicil amiri aziz milletimizdir” ifadelerini kullandi.

“Büyük bir demokrasi söleni var”

Sandik yoluyla yönetimi seçmenin Türkiye’nin en büyük gücü oldugunu vurgulayan Ömer Çelik, daha sonra sunlari söyledi:

“Bugün bir kere daha demokrasimizi ayakta tutan, siyasete güç veren milletimizin iradesi sandik basina gidiyor. Sandik yoluyla bu yönetimleri seçmek hem genelde hem yerelde Türkiye’nin en büyük gücüdür. En büyük kapasitesidir. Bunu titizlikle korumaya devam ediyoruz. Bir kere daha gördük ki demokrasimiz son derece güçlüdür. Simdi de huzur içerisinde oy kullanmaya devam ediyoruz. Insallah herhangi bir sikinti olmadan bu süreçte tamamlanacak. Tabi sandiklarin basinda bekleyen bütün arkadaslarimiza, görev yapanlara sükranlarimizi sunuyoruz. Bütün siyasi partilerden vatandaslarimiz milli iradeye sahip çikiyorlar. Sokaklarda görüldügü gibi büyük bir demokrasi söleni var. Bu demokrasi söleninin bu sekilde kutlanmasi siyasi gelenegimizin ve siyasi gücümüzün bir göstergesi. Bütün vatandaslarimizin oy kullanarak demokrasimize güç vermesi ve bunu dünyaya göstermesi son derece kiymetli.”

“Türkiye’de kaybeden kimse yoktur”

Seçimlerdeki rakiplerin birbirleriyle hasim olmamasi gerektigini aktaran Çelik, “Seçim bir rekabet dönemi ama hep sunu aklimizda tutalim. Rakip olabiliriz ama hasim degiliz. O sebeple herkesin siddet olaylarindan, birbirini incitici davranislardan uzak durmasi gerekir. Herkes kendi adayinin kazanmasini istiyor. Sonuç olarak yarin uyandigimizda biz her zaman kazandiktan sonra sunu söyleriz. Türkiye’de kaybeden kimse yoktur. Biz yine ayni suurla, ayni bilinçle simdiye kadar oldugu gibi bu seçime de bu sekilde bakiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA