Kozan'da Tarihi Okullarda Seçim Heyecani Yasaniyor

Adana’nin Kozan ilçesinde asirlik okullarda vatandaslar oy kullanmaya basladi.

Kozan'da Tarihi Okullarda Seçim Heyecani Yasaniyor
Kozan’da 1900 yillarda egitim vermeye baslayan Inkilap Ilkokulu ve 65 yillik Kozan Ortaokulunda vatandaslar oy kullanma islemine basladi.

Yasli vatandaslarin da oylarini kullanmak için çocuklarinin yardimiyla geldigi görüldü.

85 yasindaki Zeliha Ören “Hayirli olsun iyi bir hizmet bekliyoruz. Bir oy bir oydur. Benim için biraz zor oluyor ama oglum getirdi. Vatanimiza milletimize hayirli olsun çok sevinçliyiz” dedi.

Soner Özev, Kozan Ortaokulunun ilçenin en eski okullarindan biri oldugunu belirterek, “Ilçemizde demokrasi yarisi var. Insallah kazasiz belasiz bir seçim olur. Buradan çagrimiz ilçemizde herkes gelip oy kullansin. Burasi yaklasik 65 yillik tarihi bir okul ilçemize hayirli olsun” diye konustu.

Ilçede Çiçek Hoca lakabi ile bilenen emekli ögretmen Kerem Gümüssoy, Kozan’in tarihi bir kent oldugunu ve demokrasi yarisinin hayirli olmasini temenni ederek, "Ilçemize hizmet edecek kimse o kazansin” dedi.

Inkilap Ilkokulu Müdürü Umut Gül, “Okulumuz tarihi bir okul. Yaklasik 1300 seçmen oy kullanacak. Heyecanli bir seçim atmosferi yasiyoruz. Belediye baskan adaylarimiz muhtarlarimiz demokrasi için yarisiyor. Burada belli bir yas üzeri insanlar genelde oy kullaniyor. Oy kullanimi basladi ilçemize hayirli olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA