Akdeniz'in Hatay Kiyilarinda Ölü Denizanalari Kiyiya Vurdu

Akdeniz’e kiyisi olan Hatay’in Samandag ilçesinde yüzlerce ölü denizanasi sahili kapladi.

Akdeniz'in Hatay Kiyilarinda Ölü Denizanalari Kiyiya Vurdu
Akdeniz kiyilarinda geçtigimiz hafta itibariyla ölü denizanalari görülmeye baslanmisti. Akdeniz’e kiyisi olan Samandag ilçesinde de sahil ölü denizanalariyla kaplandi. Yaklasik 14 kilometre uzunlugundaki sahil seridinde kiyiya vuran denizanalari gözle görülür seviyede artti.

Biyolog Dr. Samim Kayikçi, denizanalarinin balik yumurtalarini ve balik yumurtalarini yediklerine dikkat çekerek, “Günümüzde küresel iklim degisikligi etkisini her zamankinden daha fazla göstermeye basladi.

Bugün Samandag sahillerinde sahil boyunca denizanalari kiyiya vurmus durumda. Bu sadece bizim sahile özgü bir durum degil. Bunun disinda diger sahillerde de ayni seyi görebiliyoruz. Bunun sebebi küresel iklim degisikligi, deniz yüzeyinin isinmasiyla birlikte bu canlilarin sayisi artti. Tabi bu bizim önümüzdeki dönemde ciddi sikintilara sebep olacak bir durum. Çünkü denizanalari özellikle balik yumurtalarini ve yavrularini yiyor. Bu balikçilik açisindan ciddi bir sikintiya neden olabilir. Bize onun disinda özellikle turizm bölgelerinde denizanalarinin çok fazla olmasi turizm faaliyetlerini ciddi bir sekilde olumsuz etkileyecek bir durum” dedi.

Kaynak: İHA