Merkezefendi'de Parklardan Toplanan Kuru Yapraklar Ihtiyaç Sahiplerine Yakacak Olacak

Atik malzemelerin geri dönüsümüyle pelet üretimi gerçeklestirilecek bir tesisi ilçeye kazandiracaklarini ifade eden Baskan Dogan, “Elde edecegimiz peletleri ihtiyaç sahibi ailelere yakacak destegi olarak verecegiz” dedi.

Merkezefendi'de Parklardan Toplanan Kuru Yapraklar Ihtiyaç Sahiplerine Yakacak Olacak


Merkezefendi Belediyesi’ne ‘tasarruf ederken gelir elde eden belediye’ özelligini kazandirdiklarini ifade eden Merkezefendi Belediye Baskani ve Baskan Adayi Seniz Dogan, ilçeye en kisa süre içerisinde Pelet Üretim Merkezi’ni kuracaklarini duyurdu. Bu tesis ile geri dönüsümün desteklenecegini, saglikli ve çevreci enerji üretimi yapilacagini ifade eden Baskan Dogan, tesis sayesinde yeni istihdam alani olusturulacagini söyledi.

Elde edilen peletler ihtiyaç sahibi ailelere yakacak yardimi olarak dagitilacagini dile getiren Baskan Dogan, “Yazin parklarimizdan topladigimiz kuru dallar ve yapraklari sikistirip sekillendirerek pelet üretimine basliyoruz. Elde edecegimiz peletleri ihtiyaç sahibi ailelere yakacak destegi olarak dagitirken bu peletlerin makinelerini de üreterek baska belediyeler için de arz olusturacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA