Manisa'da Vali Ünlü Baskanliginda Seçim Güvenligi Toplantisi Yapildi

Manisa’da 31 Mart 2024 Pazar günü yapilacak olan Mahalli Idareler Genel Seçimlerinin huzurlu ve güvenli bir ortamda gerçeklesmesi için Vali Enver Ünlü baskanliginda Seçim Güvenligi Toplantisi gerçeklestirildi.

Manisa'da Vali Ünlü Baskanliginda Seçim Güvenligi Toplantisi Yapildi
Manisa Valisi Enver Ünlü baskanliginda 31 Mart Mahalli Idareler Genel Seçimlerinin huzurlu ve güvenli bir ortamda gerçeklesmesi amaciyla toplanti düzenlendi.

Toplantinin açilisinda konusan Vali Enver Ünlü, 31 Mart 2024 günü yapilacak olan Mahalli Idareler Genel Seçimlerinin ilimizde huzur ve güven ortaminda geçmesi amaciyla tüm tedbirlerin alindigini söyledi.

Vali Ünlü, “Yüksek Seçim Kurulu’nun kararlari ve genelgeleri çerçevesinde seçim günü sandiklarin güvenli bir sekilde okullara ulastirilmasi, oy verme isleminin zamaninda baslamasi, seçim sona erdiginde sandiklarin yine güvenli bir sekilde il ve ilçe seçim kurullarina ulastirilmasi için gerekli planlamalar ve hazirliklar yapildi.” dedi.

Toplantida 31 Mart 2024 Pazar günü yapilacak olan Mahalli Idareler Genel Seçimlerinin Manisa’da güven ve huzur ortami içerisinde gerçeklestirilmesi amaciyla seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasina yönelik alinmasi gereken tedbirler görüsüldü.

Ayrica kurumlar tarafindan görevlendirilen personel sayisi, elektrik arizalarinin yasanmamasi ve kesintisiz enerji ihtiyacinin saglanmasina yönelik alinan tedbirler, kesintisiz iletisim için alinan tedbirler, sosyal medya üzerinden yapilabilecek dezenformasyonun önlenmesi, seçim sandiklarinin güvenligi, okullarin durumu ve alinan diger tedbir ile ilgili bilgi verildi.

31 Mart 2024 tarihinde yapilacak olan Yerel Seçimlerde Manisa’da il merkezinde bin 692, ilçelerde 3 bin 606, toplamda ise 5 bin 298 kolluk kuvvetinin görev yapacagi bilgisi de verildi.

Toplantiya Il Jandarma Komutani Tuggeneral Zafer Tombul, Vali Yardimcilari Mustafa Yildiz, Aydin Memük ve Mevlüt Özmen, Il Emniyet Müdürü Fahri Aktas, kaymakamlar, kurum müdürleri ve ilgililer katildi.

Kaynak: İHA