Köy Okullari Kütüphaneye Kavusuyor

Sivas Valiligi himayelerinde, hayirsever vatandaslarin katkilariyla; kirsalda yasayan çocuklarin ve gençlerin bilgiye erisimlerini kolaylastirmak, sosyal yönden gelisimlerine katki saglamak, hayatlarina anlam ve daha fazla mutluluk katmak amaciyla, “Benim Köyüm Benim Kütüphanem” projesi hayata geçirildi.

Köy Okullari Kütüphaneye Kavusuyor
Sivas genelinde egitim alaninda yapilan faaliyetlerin yani sira köy okullarinda da önemli projeler hayata geçirmeye, ögrencilere yönelik birçok alanda hazirlanan çalismalarla önemli imkânlar sunulmaya devam ediliyor. Bu çerçevede merkeze bagli Zengi Ilkokulunda kurulan kütüphanenin açilisi gerçeklestirildi.

Kütüphanenin açilisinda konusan Sivas Valisi Yilmaz Simsek, 25-31 Mart tarihleri arasinda kutlanan kütüphaneler haftasinin Sivas’ta da çesitli etkinliklerle kutlandigini ifade ederek, " Amacimiz kütüphane ve kitap konusunda insanlarimizda, çocuklarimizda bir farkindalik olusturmak. Insanlarimizi daha çok kütüphanelere çekmek, daha çok kütüphaneleri ziyaret etmelerini saglamak ve özellikle de çocuklarimiza kitap sevgisini asilamak. Iste bu amaç dogrultusunda bugün buradayiz. Bu etkinlikler kapsaminda ‘Benim Okulum, Benim Kütüphanem’ projesi kapsaminda yine bugün buradayiz" dedi.

“Köylerimizde kütüphane sayisini artirmayi hedefliyoruz”

Kirsal kesimde okullardaki kütüphane sayisini artirmayi hedeflediklerini ifade eden Vali Simsek su ifadelere yer verdi:

"Köylerimizde özellikle kirsal kesimlerimizde kütüphane sayisini artirmayi hedefliyoruz ve bunun baslangicini da bugün burada yapmis durumdayiz. Insallah bunlarin devami gelecek. Daha çok çocugumuzu kütüphaneyle, daha çok köy okulumuzu kütüphaneyle bulusturmayi hedefliyoruz. Bundan da temel amaç özellikle kirsal kesimlerdeki çocuklarimiz bilgiye erismede sikintilar çekiyor ve sehir merkezinde yasayan çocuklarla aralarinda bir fark oluyor. Iste bu farki kaldirmak, çocuklarimizin bilgiye ulasimini daha da kolaylastirmayi hedefliyoruz. Bu sekilde de çocuklarimizin kendilerini gelistirmeyi ve onlari gelecege kendilerini daha iyi hazirlamalarini amaçliyoruz. Bilgi en büyük güçtür. Bilgili olmanin yolu da daha çok okumak, daha çok arastirmaktir. Ne kadar bilgiliyseniz o kadar da degerlisiniz. Ne kadar çok degerli olmak istiyorsaniz o kadar da arastirmak, okumak durumundasiniz. Ben kütüphanemiz hayirli olsun diyorum. Emegi geçen arkadaslara tesekkür ediyorum. Insallah çocuklarimiz burada güzel bilgiler elde edecekler, güzel okumalar yapacaklar ve özellikle de okuma aliskanliklari kütüphane sayesinde gelisecektir."
Kaynak: İHA