Erzincan'da Koyun Ve Kuzularin Coskulu Bulusmasi

Erzincan’da baharin habercisi kuzularin anneleri ile bulusmasi renkli görüntüler ortaya çikardi. O anlar drone ile görüntülendi.

Erzincan'da Koyun Ve Kuzularin Coskulu Bulusmasi
Koyunlarin kuzulama döneminin baslamasi ile birlikte birçok yerde oldugu gibi Erzincan’da da renkli görüntüler olustu. Merkeze bagli Günebakan köyünde koyun besleyen üreticiler, koyun ve kuzularinin bulusmasini sabah ve aksam olmak üzere günde iki kez gerçeklestiriyor. Kuzulayan koyunlar, bir süre yavrulariyla ayni mekanda birakiliyor. Daha sonra ayri yere konulan kuzular, sabah ve aksam olmak üzere günde iki kere anneleriyle bir araya geliyor. Bulusma saatinin yaklasmasiyla koyunlar disarida, kuzular ise agillarda melemeye basliyor. Kapinin açilmasiyla birlikte anne ve yavrular birkaç dakika içinde ses ile kokulari sayesinde birbirlerini buluyor. Renkli ve duygusal görüntüler olusturan o anlar, drone ile saniye saniye kayda alindi.

Koyun ve kuzulari günde iki defa bulusturduklarini belirten Furkan Aydin, “Günde iki kez kuzular anneleriyle bulusuyor. Herkes kendi yavrusunu tanir. Her hayvanin kendisine has kokusu vardir. Sesiyle, rengiyle, kokusuyla hisseder. Herkes kendi yavrusunu tanir. Subatin ilk haftasinda dogumlar basliyor. Sonlarina dogru biter. Mayisin birine kadar emziriyoruz sonra ise sagim zamanina geçiyor. 250 hayvanimiz var. Çok yorucu bir is” dedi.

Kaynak: İHA