Botulinum Toksini Uygulamasi Sonrasi, Sicak Banyo Ve Saunadan Kaçinin

Dermatolog Hacer Köksal, botulinum toksini uygulamasinin sadece estetik amaçli degil bazi rahatsizliklarin tedavisinde de kullanildigini, ancak etkisinin zayiflatilmamasi için dikkat edilmesi gereken noktalar oldugunu vurguladi. Uzman Dr. Köksal, “Bu uygulamayi ister estetik ister tedavi amaçli uygulatmis olanlar islem sonrasi belirli bir süre agir egzersizlerden, sicak banyo ve saunadan kaçinmali, uygulama bölgesine masaj yapmamali, yaptirmamali” dedi.

Botulinum Toksini Uygulamasi Sonrasi, Sicak Banyo Ve Saunadan Kaçinin
Acibadem Kent Hastanesi Dermatoloji Uzmani Dr. Hacer Köksal son yillarda kozmetoloji sektöründe en çok tercih edilen islemlerden olan Botulinum toksini uygulamasi ile bilgi verip, uyarilarda bulundu. Botulinum toksin uygulamalarini, hastane ortaminda, uygun dozlarda ve Saglik Bakanligi tarafindan onayli ilaç kullanimi ile yaptiklarini, bu sartlari saglamanin islemin basarisinda önemli oldugunu belirten Uzm. Dr. Köksal söyle konustu:

“Botulinum toksini, yüzümüzdeki mimik kaslarini geçici olarak etkisiz hale getirir. Bu islem, geri dönüslü bir islem olup, günümüzde en etkili kozmetik islemlerden biri olarak kabul edilmektedir. Botulinum toksini uygulamasi, danisanlarin mevcut asimetrilerini düzeltmek, düzenli uygulama ile mimik kullanimina bagli kirisikliklarin olusumunu engellemek ve yüze aydinlik bir görünüm kazandirmak amaciyla kullanilmaktadir. Ayrica, botulinum toksini uygulamasiyla çigneme kaslarinin gücünü azaltmaktayiz. Bu, gece uykuda dis sikma problemi yasayan hastalarimiz için iyi bir tedavi seçenegidir. 4 ay ara ile 3 kez yapildiginda oldukça faydali sonuçlar aliyoruz. Güldügünde dis etlerinin asiri görünmesinden rahatsizlik duyan kisileri de memnun eden bir uygulama. Terleme tedavisinde ise botulinum toksini, koltuk alti, el ve ayak terlemesi gibi durumlar için oldukça etkili bir çözüm sunuyor.”

“Etki süresi, kisiden kisiye degisiyor”

Dermatolog Köksal, botulinum toksininin etki süresinin, kisiden kisiye degisiklik gösterse de ortalama 4 ay sürdügünü, 6 ayda bir tekrar uygulama önerdiklerini söyledi.

Bu uygulamanin hastane ortaminda, uygun dozlarda ve Saglik Bakanligi tarafindan onayli ilaç kullanimi ile yapilmasi gerektiginin altini çizen Dr. Köksal, “Elbette ki deneyimli saglik profesyonelleri tarafindan yapilmalidir. Kisilerin ihtiyaçlarina ve beklentilerine özel olarak tasarlanmis tedavi planlari çerçevesinde gerçeklestirilmelidir. Her uygulama öncesi, detayli bir cilt analizi ve danisanin medikal geçmisi göz önünde bulundurularak, en uygun tedavi yöntemi belirlenmelidir” diye konustu.



“Uyarilari mutlaka dikkate alin”

Botulinum toksini uygulamalarinin sadece estetik amaçlarla degil, ayni zamanda kronik migren tedavisi gibi bazi medikal durumlar için de tercih edilen bir tedavi yöntemi oldugunu kaydeden Köksal, uygulama sonrasi için su uyarilarda bulundu:

“Uygulama sonrasinda da tedavinin etkinligini artirmak ve muhtemel yan etkileri minimize etmek için özel bakim önerilerine de uyulmasi gerekiyor. Islem yaptiranlar uygulama sonrasinda belirli bir süre agir egzersizlerden kaçinmali. Uygulama bölgesine masaj yapmamali ve yaptirmamalidir. Ayrica saunaya girmemeli, sicak banyo yapmamalidir. Bu dikkatli yaklasim, botulinum toksini uygulamalarindan en iyi sonuçlarin alinmasini saglamak için kritik öneme sahiptir.”
Kaynak: İHA