Beyoglu'ndaki 'Kin' Cinayetinde Süphelinin Ifadesi Açiklamasi 'Oglu 'Sefil Bilo', 'Küçük Emrah' Diyerek Beni Asagiladi'

Beyoglu’nda kurulan bir semt pazarinda tezgahta duran 66 yasindaki adami silahla ates açarak öldüren ve Beyoglu Asayis Büro Amirligi polisleri tarafindan yakalanan saldirganin ifadesi ortaya çikti. Cinayet aninin kameralara yansidigi olayla ilgili katil zanlisinin, “Oglu ‘Sefil Bilo’, ‘Küçük Emrah’ diyerek beni asagiladi. Amacim oglunu öldürmekti, onu bulamayinca babasini öldürdüm” dedigi ögrenildi. Ayrica sahsin geçmiste soyadini da degistirdigi belirlendi.

Beyoglu'ndaki 'Kin' Cinayetinde Süphelinin Ifadesi Açiklamasi 'Oglu 'Sefil Bilo', 'Küçük Emrah' Diyerek Beni Asagiladi'
Beyoglu Kalyoncu Kullugu Mahallesi’nde geçtigimiz Pazar günü saat 09.30 siralarinda meydana gelen olayda pazarcilik yapan Salih Aka (66) tezgahini kurup basina geçmisti. O esnada kapüsonla pazar yerinde yürüyen bir sahis, Aka’ya silah çekip kursun yagdirmisti.

Adam hastanede hayatini kaybetmisti

Olayin ardindan saldirgan kaçarken, Aka ise agir sekilde yaralanarak yere savrulmustu. Pazarcilarin ihbari üzerine olay yerine saglik ve polis ekibi sevk edilmisti. Kisa sürede gelen saglik ekipleri yarali adam yaptiklari ilk müdahalenin ardindan ambulansla hastaneye kaldirilarak tedavi altina alinmisti. Ameliyata alinan adam kurtarilamayarak hayatini kaybetmisti.

Beyoglu Asayis polisi kiskivrak yakalamisti

Cinayetle ilgili çalisma baslatan Beyoglu Asayis Büro Amirligi polisleri, vatandaslarin ifadelerine basvurarak güvenlik kamera görüntülerini incelemeye almisti. Yapilan çalismalar çerçevesinde sahsin olaydan sonra izini kaybettirmek ve taninmamak için üzerinde bulunan bazi kiyafetleri çöp konteynerine attigi belirlenmisti. Sahsin 28 yasindaki Mustafa I. oldugunu tespit eden Beyoglu Asayis Büro Amirligi polisleri, onu çalistigi isyerinde kiskivrak yakalamisti.

Gözaltina alinan sahis tutuklanmisti

Süpheli sahsin evinde yapilan aramalarda ise 3 adet ruhsatsiz tabanca ve 100 adet fisek ele geçirilmisti. Beyoglu Asayis Büro Amirligi polisleri tarafindan gözaltina alinan saldirgan Mustafa I. ifadesinin alinmasi ve islemlerinin tamamlanmasi sonrasinda sevk edildigi adliyede çikartildigi mahkemece “kasten adam öldürme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmisti.

“Oglu ‘Sefil Bilo’, ‘Küçük Emrah’ diyerek beni asagiladi”

Öte yandan sahsin ifadesi de ortaya çikti. Geçmiste S. olan soyadini I. olarak degistirdigi de ögrenilen katil zanlisinin ifadesinde, “Salih Aka’nin oglu Firat Aka’nin 5 sene önce Sisli Fulya’da bir marketi vardi. Arada babasi da markete geliyordu. Çalistigi süre içerisinde Salih’in oglu Firat bana, ‘Sefil Bilo’, ‘Küçük Emrah’, ‘gel buraya’ diye asagilamalarda bulunuyordu. Babasi da zaman zaman beni ezikliyordu. Firat beni bazen kuaföre götürüyordu. Kuafördekilere ‘sunu kirpsinlar da insana dönsün’ diyerek bana hakaret ediyordu. Senin sifatini s.. diyerek asagiliyordu. Bu durumu gururuma yediremeyip ses çikartinca da beni darp etti. Artik canima tak etti ise gitmedim. Salih ve Firat Aka kimsesiz olmamdan faydalanip beni ise geri getirdi. Ancak yasadiklarim ayni sekilde devam etti. Olay günü amacim Firat’i öldürmekti. Tezgah açtiklari yere geldim baktim ancak Firat’i göremedim. Birkaç kez tur attim, Firat’i yine göremeyince babasi Salih Aka’ya 4-5 el ates açtim. Sonrada kaçtim, kaçarken kiyafetlerimi bir çöp konteynirina attim” dedigi ögrenildi.
Kaynak: İHA