Askerlik Hayali 50 Yasinda Gerçeklesti

İçel’de askerlik hayali kuran biri 50 yasinda iki özel birey bir günlükte olsa ’temsili askerlik’ yapmanin mutlulugunu yasadi.

Askerlik Hayali 50 Yasinda Gerçeklesti
Erdemli ilçesinin kirsal mahallelerinden Karayakup’ta yasayan 50 yasindaki konusma engelli Ibrahim Atalay ile 21 Yasindaki isitme engelli Ali Develi ailelerine hiç askerlik yapmadiklari için üzgün olduklarini, kendilerinin de silah altina alinip vatani görevini yapmak istediklerini dile getirdi. Bunun üzerine aile, köyün ileri gelenleriyle de konusup Il Jandarma ile Erdemli Ilçe Jandarma Komutanligina durumu iletti. Bunun üzerine hazirlik yapan ilçe jandarma komutanligi iki özel bireyi bir günlük temsili olarak askere aldi. Iki özel bireye Ilçe Jandarma Komutani Jandarma Yarbay Mürsel Öner tarafindan kisa bir egitim verildi, ardindan da biri isitme, digeri konusma engeli bulunan özel bireyler kiyafetlerini giyerek nöbet tuttu. Devriye gezip, ofislerde de görev alan özel bireylere günün sonunda terhis belgesi verildi.

Ailelerde askerliklerinin her anini fotograflayarak mutluluklarina kayit altina aldi.

Ali Develi’nin annesi Havva Develi, "3 çocuk annesiyim. Çocuklarimin ikisi isitme engelli, biri normal. Isitme engelli oglumun askere gitmesini çok istiyordum. Simdi hayali gerçek oldu. Emegi geçen herkese tesekkür ederim. Çok mutluyuz, çok gururluyuz, sevinçliyiz. Jandarma teskilatina, emegi geçenlere tesekkür ederim" dedi.

Karayakup sakinlerinden Mustafa Yildiz ise "Mahallemizde 2 özel arkadasimiz vardi, askerlik özlemi çekiyorlardi. Ilçe jandarma komutanligimiza basvurduk. Bir günlük de olsa bu hasreti giderdiler" diye konustu.

Kaynak: İHA