Adana'da Yetisen Turp, Pirasa Ve Ispanaklar Deprem Bölgesi Malatya'dan Talep Görüyor

Çukurova’nin bereketli topraklarinda üretilen turp, ispanak ve pirasa deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Bölgede yetisen ürünlerin hasadi sürerken, kadinlar Ramazan ayinda zorlu mesailerini sürdürüyor.

Adana'da Yetisen Turp, Pirasa Ve Ispanaklar Deprem Bölgesi Malatya'dan Talep Görüyor
Kozan’da üretilen ve ramazan ayinda zorlu mesailerini sürdüren tarim emekçileri bölgede ürettikleri ispanak turp ve pirasalari hasat ederek tazyikli sularda yikayarak kasalarla deprem bölgesi Malatya için hasat ediyor.

Kadinlar bölgede üretilen pirasa, turp ve ispanaklari topraktan sofralara ulastirmak için mesai yaparken erkekler kasalarla kamyonlar ile nakliyelere hazirliyor. Gün boyu suyun içinde süren zorlu mesai Ramazan’da devam ederken, ürünler deprem bölgesi Malatya’ya sevk ediliyor.

Kadin üreticilerden Necla Peksoy, zorlu mesai sürdürdüklerini kaydederek, “Sabah saat 7’de mesaiye basliyoruz. Gün boyu mesaimiz sürüyor. Kozan’da ürettigimiz ispanak, pirasa ve turplari tüketiciler için hazirliyoruz” dedi.

Mevsimin sicak geçtigini, hasadin zorlastigini söyleyen Murat Doganay ise, “Ramazan’da zor oluyor ama ürünler bereketli bölgeden talep görüyor. 16 saat boyunca biz yolda oluyoruz. Haftada 3 sefer olmak üzere bölgeleye geliyoruz. 8 ila 10 ton arasinda hasat bölgeye ulasiyor. Bu topraklarin bereketli olmasi maddi açidan avantajli olmasi deprem bölgesinden ragbet görüyor” diye konustu.

Tarlada kilosu 10’TL’den alici bulan ispanaklar deprem bölgesi Malatya için özenle hazirlaniyor.
Kaynak: İHA