Adana'da 22 Ton Soya Tohumu Dagitildi

Adana’nin 9 ilçesinde çiftçilere hibe destekli 22 ton soya tohumu dagitildi.

Adana'da 22 Ton Soya Tohumu Dagitildi
Bitkisel Üretim Genel Müdürlügü tarafindan yürütülen "Tarim Arazilerinin Kullaniminin Etkinlestirilmesi (TAKE) Projesi" kapsaminda Adana’daki üreticilere hibeli tohum dagitimi sürüyor.

Proje kapsaminda, Adana’nin Seyhan, Çukurova, Sariçam, Yüregir, Kozan, Ceyhan, Yumurtalik, Karatas ve Imamoglu ilçelerinde 64 üreticiye 2 bin 200 dekar tarim arazisi için 22 ton hibe destekli soya tohumu dagitildi.

Il Tarim ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoglu, Imamoglu ilçesinde soya tohumu dagitimi programinda yaptigi konusmada, Adana’daki üreticinin üreterek 85 milyonu doyurma gibi bir sorumlulugu olduguna dikkati çekti.

Bakanligin yaptigi desteklerle her zaman üreticinin yaninda oldugunu ifade eden Kökçüoglu, sunlari kaydetti:

“Adana’da soya, ayçiçegi, fasulye, nohut tohumlari dagitarak üreticimize destek oluyoruz. Sadece tohum dagitarak degil sulama, kirsal kalkinma yatirimlari gibi konularda da destekçiyiz. Bütün bunlari yaparken tek bir amacimiz var bir karis topragimiz bos kalmasin. Dagitimini yaptigimiz soyaya da ülkemizin hem yem hem de yag anlaminda ihtiyaci var. Üretici olarak sizler yetistireceksiniz. Arz açiginin oldugu bu ürünün ürün deseni içinde daha çok yer almasini saglayacagiz. Desteklerimiz gelecek yillarda da devam edecek.”
Kaynak: İHA