UAD, Israil'e Gazze Seridi'ne 'Acil Ihtiyaç Duyulan' Yardimlarin Ulastirilmasini Engellemeyi Durdurma Emri Verdi

Uluslararasi Adalet Divani (UAD), Güney Afrika’nin Gazze Seridi’nde soykirimin önlenmesine iliskin açtigi dava kapsaminda Israil’e Gazze Seridi’ne “acil ihtiyaç duyulan” yardimlarin ulastirilmasini engellemeyi durdurma emri verdi.

UAD, Israil'e Gazze Seridi'ne 'Acil Ihtiyaç Duyulan' Yardimlarin Ulastirilmasini Engellemeyi Durdurma Emri Verdi
Uluslararasi Adalet Divani (UAD), Güney Afrika’nin Gazze Seridi’nde soykirimin önlenmesine iliskin açtigi davada yeni bir karar açikladi.

UAD, dava kapsaminda Israil’e Gazze Seridi’ne “acil ihtiyaç duyulan” yardimlarin ulastirilmasini engellemeyi durdurma emri vererek, Israil’in bir ay içinde söz konusu karara uymak için "aldigi tüm tedbirler" konusunda mahkemeye bir rapor sunmasi gerektigini belirtti.

UAD, Gazze Seridi’ndeki Filistinlilerin ihtiyaç duydugu acil insani yardimlar için geçis noktalarinin artirilmasi, yardimlarin kapasitesinin artirilmasi ve geçis noktalarinin ihtiyaç duyuldugu sürece açik tutulmasi ile engelsiz bir sekilde ihtiyaç sahiplerine saglanmasini talep eden karari oybirligiyle kabul ettigini açikladi.

UAD, ayrica 1’e karsi 15 oyla, Israil ordusunun, Gazze Seridi’ndeki Filistinlilerin, Soykirim Suçunun Önlenmesi ve Cezalandirilmasi Sözlesmesi kapsaminda korunan bir grup olarak sahip olduklari haklardan herhangi birini ihlal eden eylemlerde kaçinmasini ve bu eylemlerin acil ihtiyaç duyulan insani yardimin ulastirilmasini engellememesini öngören bir karari da kabul etti.
Kaynak: İHA