TSO Ve Samsun Genç Girisimciler Kurulu Tarafindan 'Girisimcilik Bulusmalari'

SAMSUN – Samsun Ticaret ve Sanayi Odasi (TSO) koordinatörlügünde TOBB Samsun Genç Girisimciler Kurulu tarafindan “Girisimcilik Bulusmalari” etkinliginin ilki yapildi.

TSO Ve Samsun Genç Girisimciler Kurulu Tarafindan 'Girisimcilik Bulusmalari'
TSO koordinatörlügünde faaliyetlerini sürdüren Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Samsun Genç Girisimciler Kurulu organizasyonuyla Samsun TSO M. Rifat Hisarciklioglu Salonu’nda Girisimcilik Bulusmalari etkinligi düzenlendi.

Genç girisimciler ve girisimci adaylari, katildiklari bulusmada basarili girisimcilerin hayat ve basari öykülerini dinleyerek deneyimlerini ögrendiler.

Tüfekçi: “Bizim için önemli olan girisimciligin bu sehirde kök salmasini saglamak”

Samsun’da basarili girisimcilerin sayisini arttirmaya yönelik hareketleri desteklemeye devam edeceklerini ifade eden Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Tüfekçi, “Bugün geldigimiz noktada girisimci olmayi belirleyen pek çok husus var. Bizden önceki nesiller girisimcilik, kurumsallasma, markalasma, yenilikçilik gibi kavramlarla henüz tanismadan atadan gördükleriyle ve kendi ticari zekalariyla girisimcilik ekosisteminde kendilerine yer bulmaya çalistilar. Üstelik pazar da bugünkü gibi degil, sinirlari çizilmis dar bir alandi. Kimisi için mahalle, kimisi için sehirle sinirliydi. Bugün ise girisimin ölçegi ne olursa olsun rekabet ortaminin sinirlari dünyaya eristi. Zaman degisti, kosullar da degisti. Girisimcilik tanimi da degisti. Biz konusurken de degisiyor. Çagin gereklerine göre dönüsüyor. Dolayisiyla girisimcilik tipki bizler gibi çok genç bir kavram. Sizler de genç girisimciler olarak yenilikçi fikirlerinizi çok daha donanimli bir sekilde bizden çok daha bir sekilde ulasabileceginiz imkanlarla güçlendirerek gelecege tasiyacak ve yeni nesillere referans olacaksiniz. Bizim için önemli olan girisimciligin bu sehirde kök salmasini saglamak. Özellikle de gençlerde ve kadinlarda etkili olmasini saglamaktir. Bu amaçla kurulan 2 dernegimizin baskanini da bugün siz genç girisimcilerle bulusturduk. Girisimcilik önemli ve bunu destekliyoruz” dedi.



Programda konusan TOBB Samsun Genç Girisimciler Icra Kurulu Baskani Onur Öztekin ise “Ülkemizdeki genç girisimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakindan daha da gelistirilmesi ve daha donanimli hale getirilmesi amaciyla politika belirlemek, girisimcilik kültürünün gençler arasinda yayginlasmasina öncülük etmek için çalismalarimiza devam ediyoruz. Bu minvalde ilkini gerçeklestirmis oldugumuz Girisimcilik Bulusmalari Programimizi çok önemsiyoruz. Bugün bizlerle birlikte olan basarili girisimcilerimize sükranlarimi sunuyorum” diye konustu.

Bulusma etkinligi açilis konusmalarinin ardindan girisimci, islak mendilin mucidi eczaci Ataman Özbay ve egitmen-danisman Gökhan Okçu’nun sunumlari ile devam etti.
Kaynak: İHA