Osmaneli Bögürtlenle Renklenecek, Ekilmedik Alan Kalmayacak

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde ekilmedik alan kalmamasi için harekete geçen Kaymakam Yüksel Ünal, 27 köy muhtarina 3 bin dikensiz bögürtlen fidesi dagitimi gerçeklestirdi

Osmaneli Bögürtlenle Renklenecek, Ekilmedik Alan Kalmayacak
Fide dagitim törenine, Kaymakam Yüksel Ünal, Tarim ve Orman Müdürü Serkan Diker, Kaymakamlik Yazi Isleri Müdürü Ismail Çaliskan, Ziraat Odasi Baskani Mehmet Demir ve muhtarlar katildi.

Köylerde ekilmedik alan kalmamasi, bögürtlen ile renklenmesini dileyen Kaymakam Yüksel Ünal “Kirsal bölgelerdeki çiftçilerimizin gelir seviyesini artirmak amaciyla Kaymakamligimiz ve Köylere Hizmet Götürme Birligimiz ile birlikte deneme amaçli olarak 27 köy muhtarimiza her haneye ikiser adet verilmek üzere ve bizim bölgelerimizde bugüne kadar hiç yetistirilmeyen bögürtlen fidesi dagitiyoruz. Yayginlasmasi için 3 bin adet dikensiz bögürtlen fidelerini muhtarlarimiza teslim ettik. Insallah ileriki yillarda çiftçilerimiz memnun kalir bögürtlen yetistiriciligini daha yaygin hale getirirler. Çiftçilerimiz masrafi az getirisi yüksek olan ürün elde etmis olurlar” dedi.

Fide dagitim töreninde konusan Muhtarlar Dernek Baskani Kasim Balci “Kaymakamimiz Yüksel Ünal ilçemize geldigi günden bugüne kadar çiftçilerimize degisik ürün fideleri getirerek deneme bahçeleri yapilmis ve güzel sonuçlar almislardir. Daha sonra çiftçilerimiz örnek bahçe olarak yetistirdikleri ürünlerden kendilerine gelir kapisi olarak ürünlerini çogaltarak gelir elde etmislerdir. Bugün de bölgemizde bugüne kadar hiç yetistirmemis ve kirsal kesimlerde mutlaka iyi sonuçlar alacagimiz dikensiz bögürtlen fidelerimizi tüm muhtarlarimiz aldik, köylerimizde her çiftçimize denemek amaçli verecegiz. Emegi geçen herkese sahsim ve muhtarlarimiz adina çok tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA