OBAK 8400 Kisiye Arama Kurtarma Egitimi Verdi

Bursa’nin Orhangazi ilçesindeki arama kurtarma ekibi OBAK, bugüne kadar 8 bin 400 kisiye afet bilinci ve acil tahliye konusunda egitim verdi.

OBAK 8400 Kisiye Arama Kurtarma Egitimi Verdi
OBAK ekipleri egitimlerini sürdürüyor. Bu çerçevede, ögrenciler ve kamu çalisanlari da dâhil olmak üzere toplamda 8 bin 400 kisiye yüz yüze afet bilinci ve acil tahliye prosedürleri konusunda egitim saglandi. 6 Subat 2023’te meydana gelen Kahramanmaras depreminde aktif rol alarak hayat kurtaran OBAK, çalismalarina güçlenerek devam edecek.

Egitimler, afet öncesinde hazirlik, afet aninda müdahale ve afet sonrasi iyilestirme süreçlerini kapsiyor. Egitim sirasinda gerçeklestirilen tatbikatlarla katilimcilarin pratik becerileri pekistirildi.

Bes yillik sürekli çalisma ve gelisim sonucunda, OBAK egitim ve teknik donanim olarak her türlü afete müdahale edebilecek kapasiteye ulasti. Kahramanmaras depremi sonrasinda bölgeye hizla intikal eden ekip, arama kurtarma faaliyetlerinde önemli rol oynadi. OBAK, ilçe ve çevre bölgelerdeki talepler dogrultusunda afet farkindalik egitimlerini sürdürecek ve bu alandaki çalismalarini kesintisiz olarak devam ettirecek.
Kaynak: İHA