MHP'li Yalçin Açiklamasi 'Ekrem Imamoglu CHP'den Çok Kandil'in, PKK'nin Siyasi Acentesinin Adayi Konumundadir'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskan Yardimcisi ve Istanbul Milletvekili Semih Yalçin, “Ekrem Imamoglu CHP’den çok Kandil’in, PKK’nin siyasi acentesinin adayi konumundadir” dedi.

Yalçin, 3 gün sonra yapilacak olan 31 Mart Mahalli Idareler Seçimleri’ne iliskin yazili açiklamada bulundu. Yalçin, MHP olarak toplumda agir basan siyasi egilimin demokratik tercihe hürriyet, baris ve mesruiyet içinde yansimasinin vazgeçilmez öncelikleri oldugunu ifade ederek, hiçbir caydirici unsurun, vesayetin, baski unsurunun milli irade önüne çikmasina tahammülü olmadiklarini kaydetti.

Yalçin, paylasim ve bölücülük hedefleyen hiçbir kurumun, kurulusun veya odagin Türk siyasetine hakim olmasina müsaade edilmeyecegini vurguladi.

“‘Al takke ver külah’, ‘Al papazi ver kizi’ diyerek belediye baskanliklarini paylasanlari ibretle seyretmekteyiz”

AK Parti ile MHP’yi Cumhur Ittifaki bünyesinde birlestiren ve Türkiye Yüzyili ortak hedefinde bulusturan unsurun ayni milli miras oldugunun altini çizen Yalçin, “Hal böyle iken yerel seçimler dolayisiyla bazi siyasi parti ve ahfillerde bölücülerle ‘Al takke ver külah’, ‘Al papazi ver kizi’ diyerek belediye baskanliklari ve belediye meclis üyelikleri paylasanlari milletimizle birlikte ibretle seyretmekteyiz” ifadelerini kullandi.

“Bunlar, mübarek Ramazan ayina ragmen istiha ve ihtiraslarina gem vurmamistir”

CHP’nin Cumhur Ittifaki’nin sözcülerine ve temsilcilerine laf yetistirerek açiga düsmeme çabasi içerisinde oldugunu kaydeden Yalçin, sözlerine söyle devam etti:

“Diger yandan da mukadderatini bagladigi bölücü terör örgütünün siyasi kanadina çitini çikaran partililerle belediye baskani adaylarina ayar vermekle mesguldür. Bunlar, mübarek Ramazan ayina ragmen istiha ve ihtiraslarina gem vurmamistir.”

“Ekrem Imamoglu CHP’den çok Kandil’in, PKK’nin siyasi acentesinin adayi konumundadir”

Yerel seçimler dolayisiyla basta Istanbul ve Ankara olmak üzere mega kentler üzerinden deveran eden siyasi atismalarin daha çok öne çiktigina dikkati çeken Yalçin, “Mesela Istanbul’da kazanmasi için tavsan adaylarla halkin aldatilmaya çalisildigi ve bölücü terör örgütünün açikça destek verdigi Ekrem Imamoglu, AK Partili belediyenin baslatip hükümetin destek verdigi bütün projeleri sahiplenmis durumdadir. Imamoglu, bu arada PKK’nin siyasi kanadinin tam destegini almak için çirpinmakta, bu yüzden DEM Parti’yi elestirmeye kalkan CHP’lileri tehdit edip, onlara hisimla parmak sallamaktadir. Ekrem Imamoglu CHP’den çok Kandil’in, PKK’nin siyasi acentesinin adayi konumundadir. CHP DEM’le eklemlenip artik CH(P)KK adini almis, Ekrem Imamoglu da Ek-DEM Imamoglu olmustur” dedi.



“Artik istikametini yitirmis olan CHP’nin yeni siyasi kiblesi de Kandil’dir”

“Imamoglu’nun belediyecilikte parmak isirtan insa ve kentsel dönüsüm hizmetlerinin son evresi ise balya balya para kulesidir” diyen Yalçin, “PKK yalnizca terör örgütünün kisaltmasi degildir. Bu bas harflerin CHP zaviyesinden bir baska açilimi da para kulesi kepazeligidir. Artik istikametini yitirmis olan CHP’nin yeni siyasi kiblesi de Kandil’dir. CHP, günesi zapt etme iddiasindan vazgeçip Kandil’in kör isigina fit olmustur” ifadelerini kullandi.

“Ankara’da geçen 5 yilda sorunlar çözülmemistir”

Ankara’da halkin gözünün boyanmaya çalisilarak sarlatan belediyecilik sergilendigini kaydeden Yalçin, “Geçen bes yilda baskentte özgün projelerle bir santimetre bile metro insa edilmemis, hiçbir büyük altyapi sorunu çözülmemistir. Ancak önceki dönemde baslayip sürdürülen projelere çullanilmistir” dedi.



“Milletin umudu Cumhur Ittifaki’nin adaylarinda ve göz dolduran projelerinde”

Milletin umudunun Cumhur Ittifaki adaylarinda ve göz dolduran projelerinde oldugunu belirten Yalçin, “Istanbul’da devasa projeler ve muhtesem dönüsüm planlariyla halkin karsisina çikan Murat Kurum ile Ankara’da baskente yakisir çok sayida projeyle parlayan Turgut Altinok, AK Parti’nin ve Cumhur Ittifaki’nin adaylari olarak iki büyük ilimizdeki seçmen çogunlugunun radarindadir” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA