Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz Açiklamasi 'Istanbul'un Ikinci Bir 5 Yila Daha Tahammülü Yok'

Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, "Eskiden gelen bir sermaye var, o sermayeden yiyerek 5 yil daha idare edebilirsiniz ama ikinci bir 5 yila daha Istanbul’un tahammülü yok. Insallah Istanbul 31 Martta gerçek belediyecilik diyecek" dedi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz Açiklamasi 'Istanbul'un Ikinci Bir 5 Yila Daha Tahammülü Yok'
Ümraniye Belediyesi tarafindan Ümraniye Nikah Sarayinda Dogu ve Güneydogu iftar programi düzenlendi.

Programa, Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, Ümraniye Kaymakami Abdulaziz Aydin, Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim, Ilçe Baskani Salim Çetinkaya ve çok sayida vatandas katildi.

Programda konusan Yilmaz, Büyüksehirler arasinda yatirim orani en fazla azalan ilin Istanbul oldugunu ifade etti.



“Kimlikleri siyasetin malzemesi haline dönüstürmüyoruz”

Programda konusan Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, “Hiçbir zaman kimlik siyaseti yapmiyoruz. Kimlikleri siyasetin malzemesi haline de dönüstürmüyoruz. Kimliklere sonuna kadar saygiliyiz ama kimlik siyaseti yapmiyoruz. Kimliklerimizin ve farkliliklarimizin ötesinde genis bir ortak zeminimiz var. Ayni tarihten gelen, ayni degerleri paylasan ve ayni gelecek ufkuna sahip, kederde, tasada ve sevinçte bir olan bir milletiz” ifadelerini kullandi.

“Saglam bir temele oturmayan bir masaydi”

Cumhurbaskanligi seçiminde olusan muhalefet masasina deginen Cevdet Yilmaz, “Tabiri caizde 7 düvel birlesti, olmadik masalar kuruldu. Ne oldu seçimden sonra? Masa kaldi mi ortada? Dagildi gitti. Saglam bir temele oturmayan bir masaydi. Hatta bazi insafli muhalifler seçimden sonra ‘iyi ki biz kazanmamisiz’ dediler” ifadelerini kullandi.

“Istanbul’un ikinci bir 5 yila daha tahammülü yok”

31 Mart seçimlerine deginen Yilmaz, “Büyüksehirler arasindan yatirim orani en fazla azalan il hangisi olmus biliyor musunuz? Istanbul. Bir önceki dönem AK Parti döneminde yatirimlarin toplam harcamalar içinde orani yüzde 55. Bu dönemde ne olmus diye baktiginizda yüzde 38’e düsmüs. Tam 17 puan yatirimlarda bir düsüs olmus. Bundan daha güzel bir gösterge olamaz. Laf ile bunu kapatabilir misiniz? Sovlarla, polemiklerle, kutuplastirici bir takim söylemler ile bu gerçegin üstünü örtebilir misiniz? Örtemezsiniz. Istanbul’un çok ciddi anlamda yatirima ihtiyaci var. 5 sene yatirim yapmadan idare edebilirsiniz. Eskiden gelen bir sermaye var, o sermayeden yiyerek 5 yil daha idare edebilirsiniz ama ikinci bir 5 yila daha Istanbul’un tahammülü yok. Insallah Istanbul 31 Martta gerçek belediyecilik diyecek” seklinde konustu.

Kaynak: İHA