Bu Köyün Basi Elektrik Direkleri Ile Dertte

Rize’nin Güneysu ilçesi Gürgen köyünde vatandaslar elektrik diregi yikilinca agaca baglanan kablolardan sikayet ederken, bir vatandasta evine yakin dikilen elektrik diregi nedeniyle nöbet tutuyor.

Bu Köyün Basi Elektrik Direkleri Ile Dertte
Güneysu ilçesi Gürgen köyünde 8 ay önce rüzgardan ötürü elektrik diregi devrildi. Devrilmesinin ardindan köy sakinleri durumu AKSA-Çoruh Elektrik Dagitim A.S. (ÇEDAS) ekiplerine bildirdi. Gelen ekipler üzerinden geçen elektrik hattini agaca bagladi. 8 aydir agaca bagli olan elektrik kablolarina bir insan uzanarak ulasabildiginden ötürü köy halki bu durumdan ötürü sürekli ÇEDAS ekiplerine sikâyette bulunuyor.

Agaca baglanan elektrik direginin çocuklarin da ulasabilecegi bir noktada olduguna vurgu yapan köy sakinlerinden Necati Pehlivan, “Bu direk 8 ay önce rüzgardan yikildi. Yeni yapilmisti. Yikilmasinin ardindan da 8 aydir yerde duruyor. Biz ne kadar müracaat ettiysek hiçbir cevap alamadik. Para almaya sira geldigi zaman 8 ay degil, 8 gün gecikse gelip elektrigi keserler. Bu diregi biz 8 aydir diktiremedik. Tehlike arz ediyor. Çünkü kablolar disarida duruyor. Bir çocuk gelip ona dokunsa sikinti olur. Bunun hesabini kim soracak. Direk yikildiktan sonra agaca bagladilar. Bir çocugun dokunabilecegi bir mesafede. 8 aydir gelip yapacaklar. Hala bekliyoruz” seklinde konustu.

Kendilerinin bildirmesine ragmen gelip yeni direk dikilmedigini ifade eden Cihan Pehlivan, “Direk yikilmis elektrik kablolari da agaca baglanmis. Söylememize ragmen gelip yapilmadi. Agaca baglanmasi bir sikinti” ifadelerini kullandi.

“Çoruh Elektrik bize evde nöbet tutturuyor”

Köyde 2023 yilinda Servet Pehlivan’in evinin yakinlarina ÇEDAS tarafindan bir elektrik diregi dikildi. Fakat elektrik diregi yanlanmasindan ötürü Pehlivan’in evine 160 santimetre yakinlikta tekrardan dikildi. Eve çok yakin dikilen elektrik diregi yüzünden Pehlivan’in ailesiyle beraber yasadigi evine hirsiz girdi. Aile bu durumdan ötürü ÇEDAS’a basvuru yapti. Yapilan basvuru olumlu çiksa da herhangi bir düzeltme gerçeklestirilmedi. Pehlivan, evine tekrardan hirsiz girme tehlikesi bulundugundan ötürü evini birakip gidemiyor.

Eve hirsiz girme tehlikesi bulundugundan ötürü evde nöbet tutuklarini belirten Servet Pehlivan, “Ben TEDAS’a 2023 yilinda dilekçe verdim. Istanbul’da iken beni aradilar. Dilekçeniz kabul edildi, gereken islemler yapilacak diye. 2023 yilinda 3 defa sikayet dilekçesi verdim. CIMER’e de yazdim. Bana Trabzon bölge müdürlügünden bir yazi geldi. 2023 yilinda programa alinmis onarim yapilirken direkte degisecek. Gelen olmadi giden olmadi. Elektrik hattimda böyle bir sikinti var. Burada yeni bir direk diktiler. Diregi yerinden aldilar. Eve 160 santim mesafede diregi tekrar diktiler. Benim evim için tehlike arz ediyor. Her hafta Rize Merkez’de TEDAS’a ugruyorum. Her zaman gelecegiz diyorlar ama oyaliyorlar. Biz elektrik parasini ödemedigimiz zaman 24 saat geçmeden gelip elektrigimizi kesiyorlar. Bu ev yaklasik 9 sene önce yapildi. Bu elektrik hatti da yapilali 3-4 yil oldu. Ilk yaptiklarinda direkte yanlik vardi. O yanliktan dolayi o diregi buradan alip eve yakin diktiler. Benim burada evime hirsiz bile girdi. Direkten tirmandi kalasi balkona koydu. Hirsiz içeri girdi. ÇORUH A.S.’nin yaptigi yanlis elektrik diregi dikiminden dolayi biz evde gece nöbetteyiz. Gündüz de evi birakip gidemiyoruz. Mutlaka evde birini birakiyoruz. ÇORUH bize evde nöbet tutturuyor” dedi.

Kaynak: İHA