AST'nin 'Huysuz' Oyununu Begeni Topladi

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde Antalya Sehir Tiyatrolari’nin sahneledigi ‘Huysuz’ oyununu izleyerek, Genel Sanat Yönetmeni ve oyunculara çiçek takdim etti. AST’nin 40 yildir sahnelerde perde açmasinin önemine deginen Baskan Böcek, sanata ve sanatçiya sahip çikmaya devam edeceklerini söyledi.

AST'nin 'Huysuz' Oyununu Begeni Topladi
Antalya Sehir Tiyatrosu (AST) 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde ‘Huysuz’ oyunu ile izleyiciyle bulustu. Sahnelendigi ilk günden itibaren izleyiciden büyük begeni toplayan ve kapali gise oynayan ‘Huysuz’ yine izleyenleri büyüledi. Oyunu izleyenler arasinda yer alan Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek’te oyun sonrasinda sahneye çikarak, AST Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür ve oyunculara çiçek takdim etti.

“Tiyatro emekçilerinin günlerini kutladi”

“40 yildir perdesini hiç kapatmayan, yurt içi ve yurt disinda oyunlari ile izleyiciyle bulusan tüm AST oyuncularinin ve Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutluyorum” diyen Baskan Muhittin Böcek, “AST bu sahneye 2.5 yil önce tasindi. Tüm oyuncularinin ve çalisanlarinin büyük emekleri var. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ’Sanatsiz kalan bir milletin hayat damarlarindan biri kopmus demektir’ sözü ile sanata olan önemini belirtmistir. Bizde sanata ve sanatçilarimiza sahip çikmaya devam edecegiz. AST Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür basta olmak üzere siz degerli sanatçilarimiz iyi ki varlar. Hepsinin bu özel gününü kutluyorum” ifadelerini kullandi.

“Perdemiz 40 yildir açik”

Oyun sonrasinda ‘Huysuz’ oyunculari performanslari ile uzun süre ayakta alkislandi. AST Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür ise bu sahnede izleyicilerin karsisinda kendilerini çok iyi hissettiklerini belirterek, “27 Mart’ta çok güzel seyler oldu. 3 sahnemizde tarihimizde ilk defa perde açtik. Anadolu’da 40 yilini dolduran ve hiç kesintisiz perde açan tek tiyatro olma unvanini tasiyoruz. Bu muhtesem bir sey. Bizlere her konuda destek olan Muhittin Baskanimiza da çok tesekkür ederiz. 40 yildir tiyatromuzda emegi olan herkese, 40 yildir bu sahnelerde alkislayan tiyatroseverlere minnettariz” diye konustu.



40. yil sergisini gezdi

Daha sonra ise Baskan Muhittin Böcek, Mehmet Özgür ve tüm oyunculara çiçek takdim etti. Baskan Böcek, oyuncularla 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü anisina öz çekim yaparak, bu ani ölümsüzlestirdi. Baskan Böcek, AST fuayesinde açilan, oyunlarinin afisleri, oyunlardan fotograflar, ödüller ve oyunlarla ilgili gazete kupürlerinin yer aldigi AST’nin 40. Yil Sergisi’ni de ziyaret etti.
Kaynak: İHA