Antalya'da Yüksek Kira Fiyatlarinda Normale Dönüs Basladi

Rusya-Ukrayna savasi sonrasi yabanci akinina ugrayan Antalya’da yükselen konut kira fiyatlari, geri dönüslerin baslamasi ve yabancilarin kiralari yüksek bulmasiyla birlikte normale döndü. Antalya Emlakçilar, Oto Galericileri ve Is Takipçileri Odasi Baskani Ismail Çaglar, “Yabancilarin gözleri açildi, fiyatlarin yüksek oldugunu gördüler” dedi.

Antalya'da Yüksek Kira Fiyatlarinda Normale Dönüs Basladi
2 yil önce baslayan Rusya-Ukrayna savasi sonrasi yabanci göçünün yasandigi Antalya’da kira fiyatlari fahis bir sekilde artmisti. Kentteki özellikle Rus ve Ukraynali yabancilarin, savasin hizinin kesilmesiyle birlikte geri dönüslere geçmesi, mevcutta kalan yabancilarin ise fiyatlari yüksek bulmasiyla artis rüzgari bir anda kesildi.

Pandemide insaat sektöründeki yasanan durgunlugun da 2023 yilinda tekrar hareketlenmesi, kentte dairelerin artmasina ve fiyatlarin geri çekilmesine katki sagladi.

"Yabancilarin gözünü açti"

Antalya Emlakçilar, Oto Galericileri ve Is Takipçileri Odasi Baskani Ismail Çaglar, kentin yogun yabanci göç aldigi dönemde 5-10 bin lira bandindan olan kiralarin bir anda 30-40 bin lira seviyesine çiktigini kaydetti.

Ilerleyen süreçte yabancilarin fiyatlari yüksek buldugunu kaydeden Çaglar, “Insanlar buraya yerlestikten sonra gözünü açti ve fiyatlarin böyle olmadigini gördü. Fiyatlar yavas yavas asagi inmeye basladi.

Savas bitmedi ancak geriye dönüsler oldu ve Antalya’daki evler fazlalasti. Pandemi döneminde insaat sektörü tamamen durmustu, su anda ise basladi.

2023 yilinda her sey oturdu" diye konustu.



"2024 yilinda kira fiyatlari enflasyona göre ilerleyecektir

1 Kasim 2023 tarihinde Bakanligin aldigi kararla, ilan sitelerine önüne gelen kisilerce ilan konulamamasinin da fiyatlarin düsüsünde etkisi oldugunu aktaran Çaglar, “Her önüne geçen ilana istedigi fiyattan koyuyordu ve fiyatlari yükseltiyordu. Su an fiyatlar olmasi gereken yere geldi. Enflasyona göre devam ediyor, 2024 yilinda da enflasyona göre hareket edecektir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA