Terör Örgütü PKK Yandaslarindan Hannover Baskonsolosluguna Çirkin Saldiri

Almanya’nin Hannover kentinde terör örgütü PKK yandaslari, Türkiye’nin Hannover Baskonsolosluguna tas ve sopayla saldirmasi sonucu binanin giris kapisinda hasar meydana geldi.

Terör örgütü PKK provokasyonu, Almanya’ya siçradi. Almanya’nin Asagi Saksonya eyaletinin Hannover kentinde terör örgütü yandaslari, belediyenin Nevruz kutlamalari için verdigi yürüyüs izninin ardindan An der Christuskirche Caddesi’ndeki Türkiye’nin Hannover Baskonsolosluguna tas ve sopayla saldirdi. Baskonsolosluk binasinin giris kapisinda maddi hasar meydana geldi.

Baskonsolos Gül Özge Kaya, Alman yetkililerle görüstü

Uluslararasi Demokratlar Birligi Asagi Saksonya Baskani Ilhami Oguz, Baskonsolosluga yapilan saldirinin ardindan Hannover Baskonsolosu Gül Özge Kaya ile görüstügünü belirtti.

Oguz, Baskonsolos Kaya’nin saldirinin ardindan Alman yetkililerle görüstügünü, olayin aydinlatilmasi ve Türk sivil toplum kuruluslarinin güvenliginin saglanmasi talebinde bulundugunu ifade ettigini aktardi.

Belçika’daki PKK provokasyonu

Belçika’nin Leuven sehrinde Nevruz kutlamalari sirasinda baslayan olaylar ülkenin farkli sehirlerine siçramis, geçtigimiz pazar günü Türk toplumunun yogun olarak yasadigi Flaman bölgesine bagli Heusden Zolder sehrinde aksam saatlerinde nevruz kutlamalarindan dönen kalabalik etrafa saldirmisti. Yüzleri kapali olan ve PKK yanlisi sloganlar atan grup, Türklere ait is yerleri ve araçlara hedef almisti. PKK yandaslari pazartesi günü ögle saatlerinde ise baskent Brüksel’de Avrupa Parlamentosu binalarinin bulundugu Lüksemburg Meydani’nda toplanmis, bölgeden geçen Türk vatandaslarina saldirmisti. Olaylar son olarak Belçika’nin diger bir büyük sehri olan Liege kentine siçramis, pazartesi aksami Türklerin yogunlukta yasadigi Cheratte semtinde ortaya çikan PKK yandaslari önce bir camiye saldirmis, ardindan Ülkü Ocaklari binasini atese vermisti. Çevrede yasayan Türk ailelere ait araçlarin camlarini kiran saldirganlar, bazi araçlari ise kundaklamisti.
Kaynak: İHA