Murat Kurum'dan Mal Beyanini Saklayan Imamoglu'na Tepki

AK Parti IBB Baskan Adayi Murat Kurum, Ümraniye’de Mitingi’nde vatandaslara seslendi. Mitingde mal beyanini sakladigi gerekçesiyle Imamoglu’na tepki gösteren Kurum, "Devlete, millete mal beyanlari açikladilar, bir süre sonra 1,5 milyar liralik yepyeni mallar ortaya çikti. Mal beyanindaki mali Istanbullu hemserilerimizden niye saklarsin, niye açiklamazsin?” dedi.

Murat Kurum'dan Mal Beyanini Saklayan Imamoglu'na Tepki
Cumhur Ittifaki Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum, Ümraniye’de Mitingi’nde vatandaslara seslendi. Mitinge Kurum’un yani sira Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim, AK Parti Ümraniye Ilçe Baskani Salim Çetinkaya, MHP Ümraniye Ilçe Baskani Seyfi Sönmez, milletvekilleri ve çok sayida vatandas katildi.

Mitingde ilgiyle karsilanan Kurum’a vatandaslar konusmalari sirasinda alkislarla eslik etti. Kurum, miting sonunda vatandaslara karanfil atti.

“Adayligimizin açiklandigi günden bu yana Istanbul’umuzu ayaga kaldirmak için çalisiyoruz”

Mitingde konusan IBB Baskan Adayi Murat Kurum, "Adayligimizin açiklandigi günden bu yana askla, sevkle, büyük bir heyecanla Istanbul’umuzu ayaga kaldirmak için çalisiyoruz. Istanbul’un 5 yillik fetret devrini bitirmek için 90 güne yakindir sahadayiz. Nereye fitsek bu sevgiyi ve heyecani görüyoruz. Bu heyecan birilerini rahatsiz ediyor. Birileri telasli. Simdi hangi tatil beldesine gitsek diye rezervasyon yapiyorlar. Onlari 31 Mart’ta uzun bir süre çok sevdikleri tatile gönderecegiz. Istanbul’umuza, hayallerimizin oldugu bu aziz sehre hizmetkar olmak için yollardayiz. Biliyoruz ki, ancak samimi hayaller, ancak gönülden kurulan hayaller muradina kavusur. Öyle bir Istanbul hayal ediyoruz ki, hiçbir annemizin, evladimizin deprem endisesi kalmasin. Bütün yuvalarimiz güvenli hale gelsin. Öyle bir Istanbul hayal ediyoruz ki, trafik çile olmaktan çiksin. Öyle bir Istanbul hayal ediyoruz ki, sokaklarinin huzur ve güvenle doldugu, gençlerin, kadinlarin gelecege umutla baktigi, kimsenin kendini yalniz hissetmedigi bir Istanbul. Biz Istanbul’umuzu asla ve asla kendi kaderine terk etmeyecegiz. Milletimizin her aninda hep yaninda olacagiz. Bu söz, onlarin verip de tutmadiklari, hatirlamadiklari sözlere benzemez” dedi.



“Sen yeni bir film yaz, masken düstü”

Mevcut IBB yönetimini elestiren Kurum, "Istanbul is bilmez bir yönetimin elinde huzursuz ve mutsuz. Çünkü geride biraktigimiz 5 yilda Istanbul, liyakatsizligin beceriksizligin kurbani oldu. Bu sehri depreme hazirlayacagiz dediler, tek bir çivi çakmadilar. Reklama, algiya ayirdiklari bütçeyi depreme ayirmadilar. Ulasim sorununu çözecegiz dediler, tam bir çileye dönüstü. Bu aziz milletin kaynaklarini kendi partilerini dizayn etmek için çarçur ettiler. Istanbul’un kaynaklarini yetimin hakkidir demeden, balya balya kendi ikballeri için dagittilar. Üstelik bunu da yüzleri kizarmadan savundular. Israfi bitirdik dediler, en büyük israfi yaptilar. Istanbullu hemserilerimizi ötekilestirdiler. Kadinlarimiz arasinda bile ev kadini ve çalisan kadinlar diye ayrimcilik yaptilar. Binlerce kadin emekçimizin ekmegiyle oynadilar, islerine son verdiler. Verdikleri hiçbir sözü yerine getirmediler. 100 bin konutu, metro hatlarini, megabüsleri, Hizray’i unuttular. Bu milleti kandirdilar, bu milleti aldattilar. Hala aldatmaya da devam ediyorlar. Bir algi siyaseti tutturmuslar oradan gidecekler. O film bitti. Sen yeni bir film yaz, masken düstü. 2019’daki kampanyalarinda geldiler, konustular, vaad ettiler. Her sey çok güzel olacak dediler. Oyunuzu isteyip gittiler” ifadelerine yer verdi.

"Mal beyanlari açikladilar, bir süre sonra 1,5 milyar liralik yepyeni mallar ortaya çikti”

Imamoglu’nun mal beyanini eksik verdigini dile getiren Kurum, "Yüzlerce vaat verdiler, makamlarina oturur oturmaz hepsini unuttular. Biz afetzede kardeslerimiz için saglam ve huzurlu yuvalar yaparken, bunlar saya say bitiremedikleri balya balya paralari kule yaptilar. Devlete, millete mal beyanlari açikladilar, bir süre sonra 1,5 milyar liralik yepyeni mallar ortaya çikti. Mal beyanindaki mali Istanbullu hemserilerimizden niye saklarsin, niye açiklamazsin? Biz afet bölgesindeki kardeslerimizin yaralarini sararken, bunlar kendi konforlari için burada villa insaatlarini yürütüyorlarmis. Biz onlarin savurdugu paralari, Istanbul’un projelerine harcayacagiz. Onlarin siyasi kariyeri için ayirdiklari kaynaklari biz Istanbul’a harcayacagiz. Istanbul’un hakkini, Istanbul’a teslim edecegiz. Istanbul’un gücü her seye yeter. Sen bu gücü rant olarak görüp kapali kapilar arkasinda burayi herkese peskes çekmeye kalkarsan olmaz. Bu millet kendini unutanlara, kaybolan yillarinin hesabini 3 gün sonra soracak. Sandik milletin mahkemesidir. Sandik günü hesap günüdür. Iste o gün, 31 Mart’ta sandik gelecek, hesap kesilecek” seklinde konustu.

Kaynak: İHA