Kurtulmus, Türkiye'nin Hannover Baskonsolosluguna Yapilan Saldiriyi Kinadi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Baskani Numan Kurtulmus, terör örgütü PKK yandaslarinin Türkiye’nin Hannover Baskonsoloslugu binasina yaptigi saldiriyi kinayarak, "Avrupa toplumlariyla uyumlu hem de milli kimligini koruyarak ayakta kalmis olan güçlü Türk diasporasini parçalamayi hiç kimse basaramayacaktir" dedi.

TBMM Baskani Numan Kurtulmus, X hesabindan yaptigi paylasimda Avrupa’da yasayan Türklere yönelik yapilan saldirilara iliskin açiklamalarda bulunarak, su ifadeleri kullandi:

"Avrupa’da yasayan Türk vatandaslarina yönelik provokasyonlara bir yenisi eklenmis ve Hannover Baskonsoloslugumuza saldirida bulunulmustur. Bu alçakça eylemi gerçeklestirenleri telin ediyor, vatandaslarimiza ve baskonsolosluk mensuplarimiza geçmis olsun dileklerimi iletiyorum. Ülkemizde milletimizi birbirine düsürmeye çabalayan terör örgütünün yurt disi uzantilarinin hadsiz ve mütecaviz tavirlarini Avrupa ülkelerindeki yöneticilerin engellemeleri gerektigini ve Türk toplumunun can ve mal emniyetini saglamak zorunda olduklarini bir kez daha hatirlatiyoruz. On yillar boyunca hem Avrupa toplumlariyla uyumlu hem de millî kimligini koruyarak ayakta kalmis olan güçlü Türk diasporasini parçalamayi hiç kimse basaramayacaktir."
Kaynak: İHA