Kirklareli Valisi Ekici'den Ögrencilere Kitap Okuma Tavsiyesi

Kirklareli Valisi Birol Ekici, Kütüphane Haftasi dolayisiyla Il Halk Kütüphanesini ziyaret ederek ögrencilere kitap okuma tavsiyesinde bulundu.

Kirklareli Valisi Ekici'den Ögrencilere Kitap Okuma Tavsiyesi
Kirklareli Valisi Birol Ekici Kütüphane Haftasi çerçevesinde Il Halk Kütüphanesini ziyaret ederek ögrencilerle sohbet etti. Ögrencilere kitap okuma tavsiyesinde bulunan Ekici, kitabin önemine degindi. Vali Ekici, kütüphanesiz il ve ilçe kalmadigini ifade ederek, “Birçok hafta var önemine binaen bu haftalarin içerisindeki en degerli haftalardan birisi Kütüphane Haftasi. Mart ayinin son haftasi Kütüphane Haftasi olarak kutlaniyor. Ben de birçok kütüphanesi olan, modern kütüphanesi olan bir sehrin valisi olarak çok mutluyum ve onurluyum. Hatta önümüzdeki günlerde Lüleburgaz’daki en son teknoloji ile yapilmis kütüphanemizin açilmasiyla birlikte kütüphanesiz il ve ilçemiz kalmiyor. Bununla da çok onur duyuyorum” dedi.

Özellikle çocuklarin daha çok kitap okumasi gerektigini aktaran Ekici, “Günde en az 4 veya 5 saat kitap okumamiz gerekiyor. Özellikle çocuklarimiza daha çok kitap okumayi tavsiye ediyorum, insanlarimiza daha çok okumayi tavsiye ediyorum” diye konustu.

Kütüphaneye her geldiginde dolu oldugunu söyleyen Ekici, “Bu kütüphanede 22 bin üyenin olmasi, bu sehirde 25 bin ögrencinin olmasi ve bu kütüphaneye geldigim zaman sürekli yer bulunamamasi, yani geldigim zaman hiç oturacak yer yoktu bugün de yine dolu olmasindan bahtiyar oldugumu, sizlerle gurur duydugumu ve halkimi daha çok okumaya davet ediyorum” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan kompozisyon ve resim yarismasinda dereceye giren ögrencilere hediyeler verildi.

Kaynak: İHA