Kazak Ögrenciler Nevruz'un Gelisini Coskuyla Karsiladi

Baharin gelisini habercisi olan Nevruz Bayrami, Kazak ögrenciler tarafindan tiyatro ve sarkilar esliginde coskuyla kutlandi.

Kazak Ögrenciler Nevruz'un Gelisini Coskuyla Karsiladi
Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Dil Egitim-Ögretim Uygulama ve Arastirma Merkezi (SADEM), Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Türk Dili Ögretimi Uygulama ve Arastirma Merkezi (TÖMER) ve Sakarya Kazakistan Ögrenci Toplulugu’nun ortakliginda Nevruz Bayrami programi düzenlendi.

Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçeklesen programa SUBÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Oguz Türkay’in yani sira SADEM temsilcisi Ögr. Gör. Selman Batuhan Seslikaya ile ögrenciler katilim gösterdi. Baharin habercisi ve doganin yeniden uyanisini temsil eden “Nevruz Bayrami” programinin açilis konusmasini gerçeklestiren Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Oguz Türkay “Nevruz’un bizim kültürümüzde bambaska bir yeri var. Nevruz dogusun, yeniligin, baharin ve ayni zamanda birligin, kardesligin sembolü olarak görülür. Bahar coskusunu kalbimize tasiyan bu programda, emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Nevruz Bayraminiz kutlu olsun” dedi.

Geleneksel kiyafetlerle gösteri yapan ögrencilere yogun ilginin oldugu programda, Kazak kültürünün örf ve adetlerini anlatan tiyatro oyunlari sergilenirken, dombra, kopuz gibi çalgi aletlerinin de yer aldigi konserde ise Türk ve Kazak sarkilari seslendirildi.
Kaynak: İHA