FIBA 17 Yas Alti Dünya Kupasi Kura Çekimini Kerem Tunçeri Sunacak

Istanbul’da 29 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasinda gerçeklesecek Uluslararasi Basketbol Federasyonu (FIBA) 17 Yas Alti Basketbol Dünya Kupasi’nin kura çekimini, eski milli basketbolcu Kerem Tunçeri suncak.

Istanbul’da 29 Haziran - 7 Temmuz tarihleri arasinda gerçeklesecek Uluslararasi Basketbol Federasyonu (FIBA) 17 Yas Alti Basketbol Dünya Kupasi’nin kura çekimi yarin saat 12.00’de Istanbul Wyndham Grand Levent Otel’de gerçeklesecek. Eski milli takim oyuncusu Kerem Tunceri’nin sunacagi kura çekiminde FIBA Baskani Seyh Saud Ali Al Thani ile Türkiye Basketbol Federasyonu Baskani Hidayet Türkoglu da konusmaci olarak yer alacak.

FIBA 17 Yas Alti Basketbol Dünya Kupasi 2024’e katilan takimlar, mevcut FIBA Erkekler Dünya Siralamasi ve önceki FIBA 16 Yas Alti Kitasal Kupa sonuçlarina iliskin kitalarin gücünü yansitacak sekilde olusturulan dört torbaya dagitildi. Kura çekimiyle her torbadaki takimlar dört gruba ayrilacak ve numaralari belli olacak. Afrika, Amerika ve Asya/Okyanusya’dan gelen takimlar ayni gruba alinmayacak. Ayni grupta Avrupa’dan en fazla 2 takim yer alacak.

Torbalar su sekilde:

1. Torba: Turkiye, ABD, Ispanya, Avustralya

2. Torba: Italya, Fransa, Litvanya, Kanada

3. Torba: Almanya, Porto Riko, Arjantin, Gine

4. Torba: Yeni Zelanda, Çin, Misir, Filipinler
Kaynak: İHA