Gelenegi Sürdürmek Için Kamyonetin Kasasinda Davul Çaliyorlar

Osmanli gelenegi olan ve Ramazan ayinin olmazsa olmazi olan Ramazan davulculari, Yozgat’ta yüzlerce yillik gelenegi sürdürüyor. Ramazan davulcusu 3 arkadas, kamyonetlerinin kasasina binerek mahalle mahalle gezip asirlik gelenegi yasatmaya çalisiyor.

Gelenegi Sürdürmek Için Kamyonetin Kasasinda Davul Çaliyorlar
Yozgat’in Yerköy ilçesinde 3 gönüllü arkadas, atadan kalma Ramazan davulculugu gelenegini yasatmaya çalisiyor. Cografi konum ve sosyal yapi itibariyle iç içe bir yasam süren Yozgat’in Yerköy ilçesi ile Kirsehir’in Çiçekdagi ilçesinde 3 arkadas, kamyonetlerinin kasasina binerek çaldiklari davullar ve maniler esliginde vatandaslari sahura kaldiriyor. Gece saat 02.30’dan 04.00’e kadar mahalleleri dolasan 3 arkadastan ikisi kamyonet kasasinda davul çaliyor digeri ise araci kullaniyor.

Maniler esliginde vatandaslari sahura kaldiran 3 genç, vatandaslarin Ramazan duygusunu sonuna kadar yasamalarini sagliyor.

Ramazan davulcusu Çaglar Acer yaptigi açiklamada, “Mesafemiz yakin oldugu için Yozgat’in Yerköy ilçesinden Kirsehir’in Çiçekdagi ilçesine gelip davul çaliyoruz. Adetlerimiz, geleneklerimiz yok olmasin diye Ramazan ayinda sahurda davul çaliyoruz. Gelenegimizi koruyoruz.” dedi.

Kaynak: İHA