Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz Açiklamasi 'Özellikle Tekstil Alaninda Bitlis Tüm Bölgenin Üretim Merkezi Haline Geliyor'

Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, "Bitlis kamu yatirimlarinin yani sira özel sektör yatirimlariyla da kendinden söz ettirmeye basladi. Son yillarda özel sektörün sehrimize olan ilgisi giderek artiyor. Özellikle tekstil alaninda Bitlis tüm bölgenin üretim merkezi haline geliyor" dedi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz Açiklamasi 'Özellikle Tekstil Alaninda Bitlis Tüm Bölgenin Üretim Merkezi Haline Geliyor'
Bitlis’te gündüz düzenlenen mitingin ardindan aksam polis evindeki iftarda sivil toplum kuruluslari (STK) temsilcileri ile bir araya gelen Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, yaptigi konusmada “Kaybedecek tek bir günümüzün, tek bir saatimizin olmadiginin bilinciyle mücadele bayragini Ahlat ruhuyla hep daha yukariya tasimaya ugrasiyoruz. Türkiye’yi yatirim, istihdam, üretim ve ihracat yoluyla büyütme hedefimizi adim adim hayata geçiriyoruz. Nasil vatandaslarimiz arasinda ayrim yapmiyorsak, illerimiz, bölgelerimiz arasinda da asla ayrim yapmadik, yapmayiz. Ankara’dan Istanbul’a, Izmir’e hizmet götürürken Mus’u, Bitlis’i, Sirnak’i ihmal etmiyoruz. Deprem sebebiyle 104 milyar dolarlik ilave yükle karsilasmis olsak da yüzde 4,5 gibi çok iyi bir oranla ekonomimiz büyümeye devam etti. Milli gelirimiz ilk kez 1,1 trilyon dolarin üzerine çikti ve kisi basina düsen milli gelirimiz ilk kez 13 bin dolari asti. Issizlik orani yüzde 9,4 ile son 10 yilin en düsük seviyesini gördü. Tek haneli gerçeklesti. Iyi bir programimiz var. Cumhurbaskanimizin güçlü liderliginde yeniden Türkiye’yi fiyat istikrarina kavusturacagiz. Kalici sosyal refah ve sürdürülebilir ekonomik büyüme için fiyat istikrari çok çok önemlidir” diye konustu.

Türkiye’yi dogusuyla, güneydogusuyla büyük hedeflerin, Türkiye yüzyilinin esigine getirdiklerini ifade eden Yilmaz, “Cudi’yi, Gabar’i, Tendürek’i, Besler Deresi’ni teröristlerden temizlemis durumdayiz. Ben de son dönemde illeri ziyaret ediyorum. Gerçekten bir huzur ve güven ortami hakim. Eskiden çok farkli konusulan yerler simdi huzur ortami içinde insanimizin ziyaret ettigi yerler. Cumhurbaskanligimizin liderliginde sorunlarin kaynagini dogru tespit etmek çözümün ilk adimidir. Biz buna inaniyoruz. Cumhurbaskanimiz liderliginde tüm sorunlari kaynaginda kurutmada ustalasmis kadrolariz. Asirlik hizmetleri 20 yila sigdirdigimiz bu basarinin arkasinda güçlü bir yönetim, güçlü bir siyasi irade vardir. Mevcut sorun ve sikintilari da ayni kararlilikla çözecek, terör sebebiyle aksayan hizmetleri katbekat fazlasiyla Bitlis’e kazandirmaya devam edecegiz. Bu anlayisla son 21 yilda Bitlis’e toplam 50 milyar lirayi asan tutarda kamu yatirimi yaptik. Geçtigimiz yil Sayin Cumhurbaskanimiz Bitlis’e gelerek Il Özel Idaremizden belediyelerimize, Milli Egitimden müftülüge, vakiflardan emniyete, Karayollari’ndan Devlet Su Isleri’ne kadar kurumlarimizin 75 kalem hizmetinin açilisini gerçeklestirmisti. Yine bu kapsamda Bitlis Organize Sanayi Bölgesi’nde 3 bin kardesimize istihdam olusturan 34 firmamizin resmi açilisi yapilmisti. Bitlis kamu yatirimlarinin yani sira özel sektör yatirimlariyla da kendinden söz ettirmeye basladi.

Son yillarda özel sektörün sehrimize olan ilgisi giderek artiyor. Özellikle tekstil alaninda Bitlis tüm bölgenin üretim merkezi haline geliyor. Bitlis’in de içinde yer aldigi bölgemiz terör tehdidinden kurtuldukça buraya yeni yatirimlar gelerek, kalkinma hamlesi daha da hizlanmistir. Hep söylüyorum burada da tekrar edecegim. Terör demokrasinin de, kalkinmanin da düsmanidir. Terörün oldugu yerde ne demokrasi olur ne kalkinma olur. Terörün olmadigi, huzurun, güvenin oldugu yerde de hem demokrasi olur, temek hak ve hürriyetler en güzel sekilde yasanir hem de kalkinma olur, halkin refahi olur” dedi.

Yilmaz, iftar sonrasi Ahlat ve Adilcevaz’a bir ziyaret gerçeklestirerek, partililerle seçim çalismalarini degerlendirecek.
Kaynak: İHA