Cumhurbaskani Erdogan Koruma Altindaki Çocuklar Ile Iftarda Bir Araya Geldi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, koruma altindaki çocuklarla iftarda bir araya geldi. “Bizim kültürümüzde devlet hem anadir hem babadir” diyen Erdogan, çok sayida farkli yas grubundan çocugun bir arada kaldigi yurt modeline son vererek, çocuk evleri ve çocuk evleri sitesi modelini getirdiklerini söyledi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, koruma altindaki çocuklarla Cumhurbaskanligi Külliyesi’nde düzenlenen iftar programinda bir araya geldi. Iftardan sonra konusan Cumhurbaskani Erdogan, “Ülkemizin dört bir yaninda çocuk evlerinde ve çocuk sitelerinde devlet korumasinda hayata hazirlanan binlerce çocugumuz bulunuyor. Elbette anne babanin yeri ayridir. Her ikisini de kaybetmis bir büyügünüz olarak su yasta hala özlemlerini duydugumu itiraf etmek isterim. Biliyorsunuz bizim kültürümüzde devlet hem anadir hem babadir. Kimsesizlerin kimsesi olan devletimiz, çesitli sebeplerle anne babasindan ayri düsen çocuklarimizin siginacagi yegane güvenli limandir. Devletimizin kanatlari altindaki çocuklarimiz 85 milyon vatandasimizin ortak evladidir. Ulusal örnegini 6 Subat depremlerinde gördük. Ebeveynlerini kaybetmis çocuklarimiza bakanligimiz vasitasiyla hemen sahip çiktik. Devlet çocuk evleri ve çocuk siteleri ile kalacak yeri olmayan çocuklarimizin bakimlarini zaten üstleniyor” ifadelerine yer verdi.

“Çok sayida farkli yas grubundan çocugun bir arada kaldigi yurt modeline son verdik”

Yurt modeline son verilerek çocuk evleri siteleri modeline geçildigini belirten Cumhurbaskani Erdogan, “Bununla birlikte bizim tercihimiz mümkün oldugunca çocuklarimizin aile fertleri ile hayatlarini sürdürmelerinden yanadir. Korunmaya muhtaç çocuklarimizla yasayan aile bireylerini destekleyerek bunu saglamaya çalisiyoruz. Çocugun aile fertleri yaninda hayatini sürdürmesinin mümkün olmadigi durumlarda da devlet kurumlarini devreye sokuyoruz. Çok sayida farkli yas grubundan çocugun bir arada kaldigi yurt modeline son verdik. Bunun yerine her bir evde en fazla 10 çocugun ikamet ettigi çocuk evleri ve çocuk evleri sitesi modelini getirdik. Evlatlarimiz 115 çocuk evleri sitesinde 7 bin 234 çocuk uzman personel destegi ile hayata hazirlaniyor. Ülke genelinde bin 185 çocuk evimizde ise 5 bin 567 çocugumuz kaliyor. Toplam 14 binin üzerinde ise koruma ve bakim hizmeti veriyoruz” ifadelerini kullandi.

“Nüfusumuzu en büyük gücümüz olarak gördügümüz için çocuk sayimiz ile övünüyoruz”

Türkiye’nin nüfusunda çocuklarin büyük bir payi oldugunu belirten Erdogan, “Ülkemiz nüfusunun yaklasik 23 milyonunu olusturan çocuklarimizin her biri bizlerin sorumlugu altindadir. Dogum öncesinden baslayarak çocuklarimizin sagligindan egitimine her ihtiyacini karsilamak için gece gündüz çalisiyoruz. Nüfusumuzu en büyük gücümüz olarak gördügümüz için çocuk sayimiz ile övünüyoruz. Son dönemde ailelerimizin ortalama çocuk sayisi bir hayli düsmüs olsa da aldigimiz tedbirlerle bunu da asacagiz. Gözlerini dünyaya açan her evladimizin her ihtiyacinda yaninda olacagimiz bir sistem kurduk” dedi.

Programda çocuklara seslenen Erdogan, “Türkiye Cumhuriyeti sefkatli ve sosyal devlet özelligi çok güçlü olan bir devlettir. Devletimizin korunmasi altindaki çocuklarimizin geleceklerine umutla ve heyecanla bakmasini önemsiyoruz. Inancin ve azmin elinden hiçbir sey kurtulamaz. Sizler hayata siki sarilir ve gayret gösterirseniz hiçbir engel önünüzde duramaz. Sizlerden devletinizle birlikte kendinize güvenmenizi, özgüven sahibi olmanizi, asla karamsarliga kapilmamanizi istiyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA