Baskan Özlü 'Düzce Dönüsüyor, Gelisiyor, Büyüyor'

Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, ilin turizm potansiyelini hep beraber harekete geçireceklerini belirterek “Biz Düzce’ye her hafta 10 bin kisiyi getirmeyi hedefliyoruz, bunun için çalisiyoruz” dedi.

Baskan Özlü 'Düzce Dönüsüyor, Gelisiyor, Büyüyor'
Düzce’nin sakli kalan dogal güzelliklerini ve tarihi degerlerini gün yüzüne çikarmak ve turizm potansiyelini harekete geçirmek üzere Belediye Baskani Faruk Özlü tarafindan kurdurulan istirak sirketi BelTUR A.S.’nin yönetim kadrosu ve sirket personelleri sahur sofrasinda bulustu.

Programda bir konusma yapan BelTUR A.S. Yönetim Kurulu Baskani Tuncay Sahin, Baskan Faruk Özlü’nün vizyonu dogrultusunda bir dönüsüm yasayan Düzce’nin, marka sehir olma yolunda ilerledigini ifade etti.

BelTUR A.S. Genel Müdürü Erdem Yilmaz da, 3 yilda çok iyi bir ivme yakaladiklarini ve Düzce’ye deger katan bir turizm sirketi haline geldiklerini ifade ederek, sirket personeline tesekkür etti.

“Turizm potansiyelini tetiklemek istiyoruz”

Baskan Faruk Özlü, çalisanlara verdigi önemin üzerinde durdugu konusmasinda, sirket hedefleri dogrultusunda yapilan çalismalardan söz etti. Özlü, “Düzce Beltur’da benim için en degerli olan sizlersiniz. Sizler oldugunuz için biz burada hizmet üretiyoruz ve insanlari mutlu ediyoruz. Beltur Sirketi’ni yaklasik 4 yil önce kurduk. Düzce’nin bir turizm potansiyeli var. Bunu tetiklemek için kurduk. Düzce; Sakarya, Sapanca ve Bolu arasinda bir bölgede. Fakat turizm yatirimlari Ankara’dan Istanbul’a giderken Bolu’da bitiyor, Istanbul’dan Ankara’ya giderken Sapanca’da bitiyor. Sapanca ve Bolu arasi bos. Düzce’ye tam zamanli belediye baskani olduktan sonra Düzce’nin ne kadar güzel bir sehir oldugunu, turizm bakimindan sakli bir cennet oldugunun farkina vardim. Sundan emin olun, Düzce sakli bir cennet. Birçok arkadasimiz bu sehrin degerinin farkinda degil. Bunu disaridan gelen insanlar daha iyi takdir ediyorlar” dedi.



“Konaklamali hizmet verebilecek konuma erisiyoruz”

Baskan Özlü Düzce’ye her hafta 10 bin kisinin gelmesini hedeflediklerini belirterek “Bakin Konuralp’te kazilar yapiyoruz, bu sehrin tarihini gün yüzüne çikartiyoruz. Normalde 30 yilda yapilabilecek kazilari 3 yilda yaptik. Gerçekten Düzce’de bir transformasyon yasiyoruz. Düzce dönüsüyor, gelisiyor, büyüyor. Düzce’ye turlar gelecek. Her hafta 10 bin kisiyi getirmeyi hedefliyoruz, bunun için çalisiyoruz. Konaklama kapasitemizde biraz sikinti var. Akçakoca’da 2 konak, 1 otel devraldik, tadilatlari sürüyor. Konaklamali hizmet verebilecek konuma erisiyoruz. Aydinpinar’da yine konaklamali dome çadirlar var. Çok sik ve güzel. Orasini da hizmete açacagiz. Düzce’ye 5 yildizli bir otel geliyor. Arsasi yatirimci tarafindan alindi. Yakinda insaata baslayacak. Yani biz Düzce’nin turizm potansiyelinin farkindayiz ve harekete geçirmeye çalisiyoruz. Siz de Düzce’yi degistiren, dönüstüren, gelistiren ekibin içindesiniz. O yüzden yaptiginiz is çok önemli. Sizlerle beraber olmaktan son derece mutluyum. Insallah Düzce’nin turizm potansiyelini hep beraber harekete geçirecegiz” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA