Baskan Basdegirmen Açiklamasi 'Andik Deresi Bölgesinde Tarihi Yeniden Ortaya Çikardik'

Isparta Belediye Baskani ve AK Parti Belediye Baskan Adayi Sükrü Basdegirmen, Dere Mahallesi’nde vatandaslara seslendi. Göreve geldiklerinde Dere, Keçeci, Yenice, Emre, Doganci ve Sülübey gibi mahallelerde dogal gazi olmayan evler bulundugu belirten Baskan Basdegirmen, buradaki evleri dogal gazla bulusturduklarini, Andik Deresi bölgesinde tarihi yeniden ortaya çikardiklarini söyledi.

Baskan Basdegirmen Açiklamasi 'Andik Deresi Bölgesinde Tarihi Yeniden Ortaya Çikardik'
Belediye Baskani ve AK Parti Belediye Baskan Adayi Sükrü Basdegirmen, mahalle mitingi programi çerçevesinde Dere Mahallesi’nde vatandaslarla bulustu. Mesaleler ve havai fiseklerle soguk havaya ragmen 7’den 70’e yogun bir kalabalik tarafindan karsilanan Baskan Basdegirmen, Dere Mahallesi’nin kendisi ve ailesi için önemli bir yere sahip oldugunu belirterek, coskulu kalabaliga tesekkür etti.

Belediye Baskani ve AK Parti Belediye Baskan Adayi Sükrü Basdegirmen, Dere Mahallesi’nin nüfusu az mahallelerden birisi oldugunu belirterek, meydani hinca hinç dolduran kalabaligi görmekten duydugu memnuniyetini ifade etti.

Baskan Basdegirmen, “Babam bu mahalleli, annem de Keçeci Mahallelidir. Buralar bizim için çok degerli ve önemli. Burada mutluyuz. Buraya gelince bambaska bir havaya giriyoruz” dedi.

Dere Mahallesi’nin üstünde Andik Deresi bölgesi bulundugunu dile getiren Baskan Basdegirmen, çocuklugunun o bölgede geçtigini, göreve geldikten sonra oranin halini gördügünde üzüldügünü ve Andik Deresi bölgesini yeniden düzenlediklerini, bölgenin yeni haliyle sehre çok yakistigini söyledi.

Baskan Basdegirmen, “Andik dedenin orada bulunan mescidi yeniledik, oradaki çesmeyi de yeniliyoruz. Andik Deresi, selaleleri, havuzu, fiskiyeleri, yeni oturma yerleriyle gecesi bir baska gündüzü bir baska, yazi bir baska kisi daha baska bir yer haline geldi” derken bölgedeki selalenin tarihinden bahsetti.

Tarihe sahip çikan bir belediyecilik anlayisiyla hareket ettiklerine deginen Belediye Baskani ve AK Parti Belediye Baskan Adayi Sükrü Basdegirmen, “Kirazlidere’nin üzerine Kirazlitepe’yi yapiyoruz. Kirazlitepe’nin üstünde de gözetleme kalesi var. Kirazlitepe’den sonra da yeni dönemde gözetleme kalesini ortaya çikararak oraya daha çok vatandasimizin gelmesini saglayarak, tarihimizi yasamasini saglayacagiz” seklinde konustu.

Millet Bahçesi bölgesindeki tarihi binalarin restorasyonlarinin devam ettigini belirten Baskan Basdegirmen, Tarihi Üzüm Pazari’ni restore ederek yenilediklerini, Damgaci Sokak’taki yapilarda da restorasyon çalismalari gerçeklestirildigini, Imam Hasan Sokak’ta ise sokak sagliklastirilmasi çalismalarinin yapilacagini söyledi.

Baskan Basdegirmen, “Aya Baniya Kilisesi’nde Koku Atölyesi yapiyoruz. Orasi da tamamlanmak üzere. O tarihi yapiyi da turizme sunacagiz. Aya Yorgi Kilisesi için de izinleri aldik kütüphane yapacagiz. Tarihimizi ayakta tutamazsak gelecegimizi bilemeyiz. Çocuklarimiza tarihimizi anlatmak zorundayiz” dedi.

Belediye Baskani ve AK Parti Belediye Baskan Adayi Sükrü Basdegirmen, yeni dönemde yapacaklari 19 büyük projenin sehre farkli ivme kazandiracagini belirterek, çocuklara yönelik yapilan kütüphane ve spor tesislerinden çok memnun olduklarini söyledi.



Göreve geldiklerinde sehrin birçok noktasinda dogal gaz oldugunu ancak Doganci, Dere, Keçeci, Yenice, Emre, Sülübey Mahallelerinde çok sayida vatandasin evine dogal gaz hizmeti gitmedigini gördüklerini ifade ederek, “Sokaklar darmis araçlar giremezmis. Biz gelir gelmez dar sokaklar genisleyiverdi kamyon ve kepçeler sigdi dogal gazlari evlere ulastirdik. Bizden önceki 10 yil içerisinde kepaze durumuna düsürülen ITKM’yi 1,5 yilda tamamladik. Demek ki yapilabiliyormus, istemek lazimmis becerikli idarecilere ihtiyaç varmis. Koku sorununu 10 yil boyunca çektik. Göreve geldik 6 ayda koku bitiverdi. Bu bir insana saygidir. 6 ayda koku sorunu ortadan kalktiysa vatandas ‘6 ayda yok olan koku 10 yilda neden bitmedi’ diye sormaz mi? Yapamadiklarini yapmis gibi yaptiklarimizi da yapmamis gibi anlatmaya çalisiyorlar. Iftiralara ve yalanlara vatandasimiz 31 Mart’ta en güzel cevabi verecek, sandikta her sey ortaya çikacak” dedi.

Mart ayinin en soguk gecelerinden birisinin yasandigini dile getiren Baskan Basdegirmen, “Meydanda bizim için gelen bir haci annemiz var” derken yasli teyze, “Uzun zamandir evden çikmiyordum oglum geldi diye çiktim” dedi.

Mitingin sonunda Furkan Özçelik isimli çocuk kendi yaptigi tespihi Baskan Basdegirmen’e hediye etti.
Kaynak: İHA