Bakan Uraloglu'ndan Bolu'ya 4 Köprülü Kavsak Müjdesi

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, Bolu’da trafik yogunlugunun günlük 35 bin araca yükseldigi D-100 kara yolundaki 4 noktaya köprülü kavsak yapilacagini açikladi.

Bakan Uraloglu'ndan Bolu'ya 4 Köprülü Kavsak Müjdesi
Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, yapilacak olan yatirimlari yerinde incelemek üzere Bolu’ya geldi. Bakan Uraloglu, D-100 kara yolu Gölyüzü Mahallesi mevkiinde yapilmasi planlanan köprülü kavsak alaninda projeyi inceledi. Uraloglu, D-100 kara yolunda günlük trafigin 35 bin araca yükseldigini ifade ederek, 4 noktaya köprülü kavsak yapilacaginin müjdesini verdi.

"Bolu’da en acil olan Gölyüzü Kavsagi gözüküyor"

Bakan Abdulkadir Uraloglu, Bolu’da yaklasik 7,6 milyar degerindeki 14 projenin devam ettigini söyledi.

D-100 kara yolunda günlük trafigin 35 bin araca yükseldigini dile getiren Uraloglu, "35 bin gerçekten yüksek bir kapasite. Burasi hem transit hem de sehir içi trafik anlaminda kullanilan bir yol. Organize sanayi ile üniversite kavsaklari arasinda yaklasik 14 kilometrelik bir bölümü konusuyoruz. 14 kilometrelik bölümde tam 12 kavsak var. 12 kavsagin 8’i sinyalize kavsak. Tabii bunlar 14 kilometrelik bölümü gerçekten zor geçilir veya uzun zaman dilimlerinde geçilir kiliyor. Burada bir düzenleme yapilmasi gerektigi bize iletildi. Su anda da Gölyüzü kavsagindayiz. Ne yapacagiz? Öncelikle 4 acil tespit edilen köprülü kavsak var. Bunlari birinci derecede incelemeye aldik ama bütüncül bakmamiz gerekir. En sikintili olan yeri çözüp sonra devaminda da diger yerleri sikintili hale getirmememiz gerekir. Onun için proje çalismasini baslattik. 14 kilometrelik kesimde proje çalismasini bitirir bitirmez de en acil olan kavsaktan baslamis olacagiz" dedi.



"Anadolu Otoyolu’nun Bolu geçisine bir çikis noktasi daha yapacagiz"

Türkiye’nin en önemli geçis noktalarindan biri olan Anadolu Otoyolu’nun Bolu geçisine de bir çikis noktasi daha yapmayi planladiklarini ifade eden Bakan Uraloglu, "Bolu bir taraftan gelisiyor, degisiyor. Ihtiyaçlari da gelisiyor, degisiyor. Bir taraftan da bizim otoyoldan Bolu’muza giren iki tane kavsagimiz var. Bir tanesi Bolu Bati Kavsagi, digeri de Bolu Dogu Kavsagi. Gelisen sanayi tesislerine de hizmet edecek daha merkezi bir yerden, alternatif bir noktadan da bir giris-çikis düzenlemesiyle ilgili bir proje çalismasini baslattik" dedi.

Açiklamalarinin ardindan Bakan Abdulkadir Uraloglu, esnafi ziyaret ederek, AK Parti Bolu Belediye Baskan Adayi Muhammed Emin Demirkol’a destek istedi.
Kaynak: İHA