Artvin'de Ögrenciler Deneyap Teknoloji Atölyeleri E-Sinavlarinda Ter Döktü

Artvin’de ögrenciler Deneyap Teknoloji Atölyeleri e-sinavlarinda ter döktü. Türkiye’de 81 il de es zamanli olarak düzenlenen Deneyap Teknoloji Atölyeleri e-sinavlari basladi.

Artvin'de Ögrenciler Deneyap Teknoloji Atölyeleri E-Sinavlarinda Ter Döktü
Artvin Gençlik Merkezi fuaye alaninda yapilan 4 gün boyunca 12 seans halinde süren sinavlara ilk ve orta ögretim de okuyan 450 ögrenci basvuru yapti.

Sinava katilan ögrenciler, bilgisayar üzerinden Matematik, Fen, Algoritma ve Genel Kültür bölümlerinden yöneltilen 40 soruyu 80 dakikada cevaplamak için ter döktü.

E-Sinavda basarili olan ortaögretim ve lise grubu olmak üzere toplam 160 ögrenci, Deneyap Atölyelerinde Ileri Robotik, Enerji Teknolojileri, Tasarim ve Üretim, Mobil Uygulama, Yazilim Teknolojileri, Yapay Zeka, Havacilik ve Uzay Teknolojileri, Robotik Kodlama, Malzeme Bilimi ve Nano Teknoloji, Elektronik Programlama ve Nesnelerin Interneti, Siber Güvenlik gibi 11 konu basliginda 36 ay boyunca ücretsiz egitim alacak.

Artvin Gençlik Hizmetleri Sube Müdürü Tülay Yilmaz Özdemir, yaptigi açiklamada, Deneyap atölyelerinin 2022 yilindan itibaren faaliyet gösterdigini ve 36 ay boyunca ögrenciler ücretsiz teknoloji egitimleri aldigini söyledi.



Özdemir “Yeni dönem içinde ögrenci seçme sinavlarimiz baslamistir. Artvin genelinde 400 küsür basvurumuz oldu. Bu sinavlarda 40 soru sorulmaktadir. Algoritma, fen bilgileri, matematik agirlikli sorular olmaktadir. Ögrencilerimiz bu sinavi geçtikten sonrada uygulama sinavina tabi tutulacaktir. Daha sonrasinda da bu sinavi da geçen toplam 160 ögrencimiz orta ögrenim ve lise ögrenimi olmak üzere bu atölyelerimizde egitim görme hakkina sahip olacaktir” dedi.

Sinava katilan 5. sinif ögrencisi Mehmet Berat Özdemir, yazilim mühendisi olmak istedigini belirterek ögretmenlerinin tavsiyesi üzerine Deneyap sinavina katildigini sinavinin basarili geçtigini söyledi.



4. sinif ögrencisi Asya Ogan ise “Matematik, algoritma ve fen bilgisi sorulari vardi. En çok matematikte zorlandim onun disinda iyi geçti. Robotik kodlamayi istiyorum. Insallah sinavi geçip robotik kodlamaya girebilirim” diye konustu.

Kaynak: İHA