50 Yasinda Basladi, Büyük Tutkusu Oldu

DÜZCE – Düzce’de yasayan Aslihan Öztürk, 24 yil önce ara verdigi resim yapmaya 50 yasinda yeniden basladi. Ayri kaldigi hobisine uzunca bir aradan sonra kavusmanin mutlulugunu yasayan Öztürk, "Su anda hayata dair ve yasama dair muhtesem bir deneyim yasiyorum" dedi.

50 Yasinda Basladi, Büyük Tutkusu Oldu
Gençlik yillarinda resim yapmaya ilgi duyan Aslihan Öztürk, içinde ukde kalan bu sanat dalina 24 yil sonra baslamaya karar verdi. Kizinin boya, oglunun ise tuval hediyesiyle geçtigimiz sene resim yapmaya baslayan Öztürk, kisa sürede kendini gelistirdi. Suluboya ile isledigi tablolarinda birçok farkli yöntem deneyen Aslihan Öztürk, yaptigi resimlerle adeta ikinci bir hayata basladi.



"24 yil resim yapmaya ara verdim"

Resim yetenegini lisede kesfettigini söyleyen Aslihan Öztürk, "Resim ögretmenimin benden istedigi bir çalisma vardi. Onu yaptim ve o çalismam ödül aldi. Bir süre daha resim yapmaya devam ettim. Yogun suluboya çalismalari yaptim ama yaklasik 24 yil resim yapmaya ara verdim. Bu süre içinde resim, firça, tuval hayatima girmedi ama yillar sonra içimde resim ile bulusma, resim yapma istegi olustu. Nasil baslayacagimi, nereden baslayacagimi bilemiyordum. Çok da emin degildim. Kizimin aldigi bir boya ile ’Evet, ben yeniden resim yapmaliyim’ dedim" seklinde konustu.



"Resimlerim fabrikanin duvarlarini süslüyor"

Kizinin boya, oglunun ise tuval alarak kendisini destekledigini anlatan Öztürk, "Resim yapmaya yeniden basladigim dönemde çok keyifli eserler ortaya çikti. Sonrasinda bir arkadasimin fabrikasinin duvarina otobüs çizip, renklendirmemi istemesiyle

profesyonel olarak resim yapmaya basladim. Resimlerim fabrikanin duvarlarini süslüyor. Bu süreçte birçok arkadasim destek oldu çünkü bu süreçte inislerim çikislarim çok oldu. Ancak fabrika duvarlarina resim yapmam benim için çok iyi bir baslangiç oldu. Içimdeki çocuk durmamaya basladi.

’Hadi resim çizmelisin’, ’Hadi bir tane daha’, derken birçok tablo ortaya çikti" dedi.



"Içimde hep bir çocuk vardi"

Aslihan Öztürk, yillar sonra resim yapmaya baslamanin iyi hissettirdigine de dikkat çekerek, "Içimde hep bir çocuk vardi ama tam 24 yil ara verdim. Çok uzun bir süre oldu. Baslarken de ’Tekrar resim çizebilecek miyim?’ korkusu oldu. O süre içinde kendime bir yolculuk basladi.

Içimdeki çocuga tesekkür ederim, elimi hiç birakmadi. 50 yasindayim ve hiçbir sey için geç degil. Su anda hayata dair ve yasama dair muhtesem bir deneyim yasiyorum. Basarabildigim seyleri herkese gösterebilmek adina sans elde ettigimi düsünüyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA