Sicak Yuva Hayaliyle Çiktigi Yolda 450 Bin TL'sinden Olan Depremzedenin Elinde Firmanin Promosyon Ürünleri Kaldi

Hatay’da depremde evi yikilan Hasan Kurter, ailesiyle yasayacagi sicak yuva hayaliyle çiktigi yolda 450 bin TL’sinden oldu. Sözlesmede yer alan teslim tarihinin üzerinden günler geçmesine ragmen hayalini kurdugu evin yerinde yeller esen Kurter’in elinde firmanin hediye ettigi promosyon ürünleri kaldi.

Sicak Yuva Hayaliyle Çiktigi Yolda 450 Bin TL'sinden Olan Depremzedenin Elinde Firmanin Promosyon Ürünleri Kaldi
Kahramanmaras merkezli depremlere Hatay’in Kirikhan ilçesi Mimarsinan Mahallesi’nde yakalanan Hasan Kurter ve ailesinin yuvasi asrin felaketinde agir hasar aldi. Bir süre sonra yikilan evinden olan Kurter, bir an önce sicak bir yuvaya kavusmak için çözümü çelik konstrüksiyon ev yaptirmakta buldu. Kayseri merkezli bir firmayla anlasan Kurter; 150 metrekarelik çelik ev için 1 milyon 300 bin TL’lik sözlesme imzaladi. Kurter, sözlesmen ardindan firma sahibi oldugunu iddia eden B.T. isimli sahsin söyledigi hesaba 450 bin TL para gönderdi. Firma sahibi oldugunu iddia eden sahis, insaat alaninda yaptigi 2 günlük çalismanin ardindan Kirikhan ilçesini terk etti ve Kurter’i sürekli oyaladi. Sözlesme bitim tarihi Subat ayinin 10’u olmasina ragmen herhangi bir çalisma yapilmayan insaat alani terk edildi. Durum üzerine hareke geçen Kurter, durumu yargiya tasidi. Ev hayaliyle çiktigi yolda 450 bin TL’sinden olan depremzede vatandasin elinde firmanin kendisine hediye ettigi; 2 kalem, 1 tisört ve 1 sapka kaldi. Kendisi magdur olan Kurter, depremzede vatandaslara dikkatli olun çagrisinda bulundu.

“Ön ödeme olarak da 450 bin TL parayi hanimim dedigi sahsin hesabina attik”

Yapilan anlasma sonrasi firmanin insaat alaninda 2 günlük bir çalisma karsiliginda kendilerinden 450 bin TL aldigini ifade eden Kurter, “Kirikhan ilçesinde konteynerde yasiyorum. Asrin felaketinde Kirikhan ilçesi Mimarsinan Mahallesi’ndeki aile apartmanimizdaki evimizdeydik, yuvamiz agir hasar alinca yikim oldu. Memleketimizde Kayseri firmasi olan bir sahisla irtibata geçtik, 150 metrekare çelik ev yapimi için anlastik. 1 milyon 300 bin TL’lik bir sözlesme imzaladik. Ön ödeme olarak da 450 bin TL parayi hanimim dedigi sahsin hesabina attik. Daha sonra da gelip sadece bir kazim yapti, tahta çakti” dedi.



“Bu gün bize teslim edecegi tarihin üzerinden 1 buçuk ay geçti”

Firma tarafindan kendilerine hediye edilen promosyon ürünlerine tepki gösteren Kurter, “Bizimle alay eder gibide geldiginde bize 450 bin TL karsiliginda bize; 1 adet tisört, 1 sapka ve 2 kalem hediye etti. Bu verdiklerini bize bu para karsiliginda satmis gibi oldu. Bunun haricinde gelecegim, gidecegim ve yapacagim deyip durdu. Bu gün bize teslim edecegi tarihin üzerinden 1 buçuk ay geçti. Ama henüz ne bina var, nede bizim verdigimiz 450 bin TL’nin iadesi var. Aralik ayinin 5’inde sözlesme imzalamistik, 2 gün gelip tahta çakti” ifadelerini kullandi.

Depremin üzerine ev hayaliyle çiktigi yolda 450 bin TL’sinden olmanin kendilerine agir geldigini ifade eden Kurter, “Suanda konuyu yargiya tasidik, asagi yukari 1 hafta oldu yargiya verdik. Bizim derdimiz verdigimiz para degil, biz istiyoruz ki baska depremzedelere acilar yasatmasin. Bizim 6 Subat’ta çektigimiz acilar bize zaten yeter. Ama bir de bu sahsin gelip depremzedeleri magdur etmesi daha da aci veriyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA