Gürcü Hasta Robotik Cerrahi Teknolojisiyle Sifa Buldu

Gürcistan’in Batum sehrinde yasayan Davit Georiga (44), reflü sikayetiyle basvurdugu Izmir Ekonomi Üniversitesi (IEÜ) Medical Point Hastanesi’nde robotik cerrahi teknolojisiyle yapilan ameliyatla sagligina kavustu. Mutlu bir sekilde ülkesine dönen Georiga, Ameliyatim iyi geçti ve çok iyiyim. Hiçbir sikayet kalmadi” dedi.

Gürcü Hasta Robotik Cerrahi Teknolojisiyle Sifa Buldu
Batum’da yasayan 2 çocuk babasi dis hekimi Davit Georiga, mide yanmasi sikayetiyle ülkesinde birçok farkli saglik kurulusuna basvurdu ancak sonuç alamadi. Bunun üzerine Georiga, yaptigi arastirmalarin ardindan aldigi tavsiyeler isiginda Izmir Ekonomi Üniversitesi (IEÜ) Medical Point Hastanesi’ne geldi. Yapilan tetkiklerde mide fitigi ve reflüsü oldugu belirlenen Georiga, genel cerrahi bölümünden Prof. Dr. Özgür Firat ve Doç.Dr Tayfun Yoldas liderligindeki genel cerrahi ekibi tarafindan Da Vinci Robotik Cerrahi teknolojisiyle ameliyat edildi.

"Iki günde normale döndüm"

Basarili bir ameliyat geçiren Davit Georiga, ülkesinde dönmeden önce son kez IEÜ Medical Point Hastanesi’ne kontrole geldi. Ameliyatinin basarili geçtigini anlatan Georiga, “Midemde sikinti vardi. Sürekli bir yanma oluyordu. O yüzden ses tellerim de zarar gördü. Ben de IEÜ Medical Point Hastanesi’ne gelip Özgür hocama tedavi oldum. Ameliyatim iyi geçti ve çok iyiyim. Hiçbir sikayet kalmadi” dedi.

Georiga, ameliyatinin Da Vinci robotik cerrahi teknolojisiyle yapildigi için de çok sansli oldugunu, 2 günde hayatinin normale döndügünü sözlerine ekledi.

"Durumu gayet iyi"

Gürcü hastanin tek ameliyatta iki hastaliginin tedavi ettiklerini belirten Prof. Dr. Özgür Firat, “Hastamiz uzun yillardir reflüden muzdarip olmus ve hastaligi ses kisikligina kadar varmis. Bu durum reflünün ileri dönem etkilerinden. Yani mide asidinin bogaza kadar tahribat olusturdugunu gösteriyor. Reflüsünün kaynaginin mide zeminindeki fitik oldugunu tespit ettik. 2 sorunu ayni ameliyatta gidermek teknik olarak da mümkün. Benim de uzun yillardir robotik cerrahi de dahil olmak üzere 15 yildan fazla yaptigim bir ameliyat. Kendisini de robotik cerrahi teknolojisi yardimiyla ameliyat ettik. Bir gece misafir edip ertesi gün taburcu ettik. Hastamiz kendi ülkesine dönmeden önce son bir kontrol yaptik. Durumu gayet iyi.” dedi.

IEÜ Medical Point Hastanesi olarak teknolojiyi yakindan takip ettiklerine vurgu yapan Firat, “Geleneksel ameliyatlari kapali ameliyatlar izledi. Simdi de yapay zekanin destekledigi robotik cerrahi sistemi hastanemizde kuruldu. Biz de bu ameliyatta robotik cerrahi teknolojisini kullanma sansina sahip olduk. Ben cerrah konsolunda ameliyat yaparken cerrahi ekibimiz de her ihtimale karsi hastanin basinda yer aliyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA