Türkiye Ve Pakistan'in Ticari Iliskisi Bu Bulusmada Konusuldu

Pakistan Islam Cumhuriyeti Istanbul Baskonsolosluguna ziyaret gerçeklestiren Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu Istanbul Il Baskani Engin Karadag, “Pakistan bizim için çok degerli ve kardes bir ülkedir. Iki ülke arasinda güçlü olan ekonomik ve ticari iliskilerin daha da güçlenmesini arzu ediyoruz” dedi.

Türkiye Ve Pakistan'in Ticari Iliskisi Bu Bulusmada Konusuldu
Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) Istanbul Il Baskanligi Yönetim Kurulu, Pakistan Islam Cumhuriyeti Istanbul Baskonsoloslugu’na ziyaret gerçeklestirdi. Pakistan Devleti Istanbul Baskonsoloslugunda yapilan ziyarette; SANKON Istanbul Il Yöneyim Kurulu Üyeleri ve Pakistan Devleti Istanbul Baskonsoloslugu Diplomatlari hazir bulundu. SANKON Il Baskani Engin Karadag, Pakistan Islam Cumhuriyeti Istanbul Baskonsolosu Nauman Aslam’a nazik davetleri için tesekkür ederek, “Bugün Pakistan Islam Cumhuriyeti Istanbul Baskonsoloslugu’nda bulunmaktan dolayi çok mutluyum ve nazik davetleriniz ve misafirperverlikleriniz için basta siz Baskonsolos ve diplomatlariniza çok tesekkür ederim. Bizler de sizleri en kisa zamanda Istanbul Il Baskanliginda misafir etmek isteriz” dedi.

Iki ülke arasinda güçlü olan ekonomik ve ticari iliskilerin daha da güçlenmesini arzu ettiklerini aktaran Karadag, “Pakistan bizim için çok degerli ve kardes bir ülkedir. Iki ülke arasinda güçlü olan ekonomik ve ticari iliskilerin daha da güçlenmesini arzu ediyoruz. SANKON üyesi sirketler, Pakistan’da daha fazla yatirim, ithalat ve ihracat yapmayi istemektedirler. Bu nedenlerle yatirim ve ticaret yapacak sirketlerimize ve Pakistanli sirketlere, her iki ülke tarafindan daha fazla kolaylik saglanmasini beklemekteyiz. Istanbul Il Baskanligi Yönetim Kurulu olarak, ikili iliskilerimizin daha da güçlendirilmesi için sizlerle isbirligi içerisinde hareket ederek, iki ülke arasindaki ekonomik ve ticari iliskilere bundan sonra da ayni kararlilikla katki vermeye devam edecegiz” diye konustu.

Pakistan Islam Cumhuriyeti Istanbul Baskonsolosu Nauman Aslam ise “Baskonsoloslugumuza yapmis oldugunuz ziyaret için tesekkür ederim. Karsilikli ziyaretler, Türkiye ile Pakistan arasindaki is birliginin daha da güçlenmesini ve her iki ülke arasinda güçlü ekonomik bir bag kurulmasini saglayacaktir. SANKON’a üye yatirimci sirketlerin ülkemize yapacagi yatirimlar Pakistan’a katki saglayacagi gibi, Pakistan’daki is insanlarinin da Türkiye’de yatirim yapmalarina katki saglayacaktir. Türk sirketlerinin özelikle ülkemizde tekstil, gida, enerji ve insaat alanlarinda faaliyet göstermesini arzu ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA