Tosun Açiklamasi 'Degistirin, Bunlar Belediyeciligi Yapamiyorlar'

Cumhur Ittifaki Bodrum Belediye Baskan Adayi Mehmet Tosun, iftari birlikte yaptigi Turgutreis sakinlerine, “Yillardir kenara itilen, unutulan, yollari, kaldirimlari, suyu, aritmasi olmayan Turgutreis’te is basa düstü. Olmuyor arkadaslar, bunlar bu isi yapamiyorlar" dedi.

Tosun Açiklamasi 'Degistirin, Bunlar Belediyeciligi Yapamiyorlar'


31 Mart’ta gerçeklestirilecek yerel seçimler öncesi çalismalarini sürdüren Cumhur Ittifaki Bodrum Belediye Baskan Adayi Mehmet Tosun, bir gününü Turgutreis’te geçirdi. Sabahin ilk saatlerinde Dereköy’den saha gezisine baslayan Tosun, beraberinde Meclis Üyesi Adaylari ile birlikte esnafin, vatandaslarin derdini dinledi, belediye hizmetlerinin noksanligindan dert yanan Bodrum halkina “Bes yilda Bodrum’un tüm problemlerini çözmenin sözünü veriyoruz” mesaji verdi.

Tosun, “Bizim belediye baskanlarindan, uzaktan Istanbul’dan gelecek destege ihtiyacimiz yok. Biz Bodrum halkina güveniyor, inaniyor ve yolumuza devam ediyoruz. Bodrum’u gerçek bir belediyecilik anlayisiyla bulusturmak için sizlerden 31 Mart’ta desteginizi bekliyoruz” diye konustu.



“Ailece CHP’li olmamiza ragmen ilk kez size oy verecegiz”

Turgutreis çarsi ve sanayi sitesinde de dolasan Mehmet Tosun, vatandaslarin ve esnafin sevgi gösterileriyle karsilandi. Tosun, “Turgutreis’i kurtar baskanim”, “Bu sene olacak insallah, sizinle birlikteyiz”, “Yagmur yagdiginda karsidan karsiya geçemiyoruz.”, “Engelli annem, evden disari çikamiyor”, “Yol yok, kaldirim yok, aritma yok. Turgutreis’e çözüm gerekiyor”, “Tek umudumuz siz kaldiniz” diyerek dert yanan vatandaslara, Turgutreis’i hak ettigi hizmete kavusturma sözü verdi.

Turgutreis’te yasayan bir vatandasin “Ailece CHP’li olmamiza ragmen ilk defa size oy verecegiz. O kadar inaniyoruz ki size. Konacik’ta yeni bir Almanya olusturmussunuz” seklindeki sözlerine tesekkür eden Tosun, “Belediyecilik bilgi, deneyim, birikim isidir. Benim o deneyimim de bilgim de var. Sizlerin basini asla yere egdirmem. Verdigim tüm sözleri de mutlaka yerine getiririm. Bundan hiç süpheniz olmasin” diye konustu.



“Siradan bir belediye baskani olmayacagim”

“Turgutreis’i yeniden düzenleyecegiz” diyen Cumhur Ittifaki Bodrum Belediye Baskan Adayi Mehmet Tosun, “Yollarimiz düzelecek, kaldirimlarimiz olacak, engellilerimiz için kentimizi yasanabilir hale getirme sözümüz var. Aritmadan yollara kadar yapacak çok isimiz var. Bir belediye, kaynaklarini dogru projelere kullanmak zorunda. Bodrum’da bugün o kadar çok sorun biriktirdik ki, belediye bütçesiyle bunlarin altindan kalkmak mümkün degil. Bodrum, turizm gelirleriyle Türkiye ekonomisine kazandiriyor fakat hak ettigi yatirimi, hizmeti alamiyor. Biz bu hizmeti memleketimize getirmek için bu yola çiktik. Bizim dönemimizde siradan bir belediyecilik yapmayacagiz. Ben siradan bir belediye baskani olmayacagim. Bizler, Bodrum ile Büyüksehir ve Bakanliklar arasinda köprü olacagiz ve sözünü verdigimiz her projeyi hayata geçirecegiz” dedi.



Tosun, “Iki çocugum var, onlari götürebilecegim bir park bile yok” diyen bir anneye ise “Size söz veriyorum, çocuklar gençler yasadiklari yerde spor yapacak, sosyallesecek. Kadinlar, ürettiklerini kuracagimiz e-ticaret platformu üzerinden Türkiye’ye hatta dünyaya satacak, gelir elde edecek. Turgutreis’e kapali bir spor salonu, çocuk oyun parklari, el sanatlari ve meslek edindirme kurslari, kültür merkezi sözümüz var. Belediye hizmetlerinin tümünü alabileceginiz bir hizmet binasini acilen olusturacagiz. Pazar yerini de eski yerine tasiyacagiz. Burada su, yol, ulasim sorunu kalmayacak” sözleriyle yanit verdi.

“Arkadaslar, degistirin, yapamiyorlar”

Mehmet Tosun, daha sonra Akçaalan’da düzenlenen iftar yemeginde vatandaslarla bulustu. Burada coskuyla karsilanan Tosun, Bodrum halkinin 31 Mart’ta gelecegini oylayacagini söyleyerek, söyle devam etti: "Isimiz gücümüz Bodrum, Mugla diyorlar. Madem isiniz gücünüz Bodrum’du bugüne kadar ne yaptiniz? Benim güzel memleketim Bodrum, can çekisiyor. Madem isiniz gücünüz Bodrum’du, neden çalismadiniz? Arkadaslar degistirin, gerçekten belediyecilik yapamiyorlar. Olmuyor. Isi bilen gelsin. Hep birlikte bu süreci yönetelim. Geldigimiz noktada belediye vatandasina, vatandas belediyesine güvenmiyor. Irtibat kopmus, memnuniyet yüzde 20’lere düsmüs. Bu bir sirket olsa, o sirket iflas eder. Verdigimiz sözlerden birini bile yerine getiremezsek o zaman da bizi degistirin. Karar da sizin, oy da sizin, irade de sizin."

Mehmet Tosun, iftar yemeginin ardindan Bodrum Karadenizliler Dernegi Baskan ve üyeleriyle bir araya geldi. Bodrum’un bir kardeslik ve hosgörü kenti oldugunu söyleyen Tosun, “Biz bütün renklerimizi seviyoruz, kucakliyoruz. Iyi ki varsiniz” dedi.

Kaynak: İHA