TDV 2023 Yilinda Zekatla 5 Milyondan Fazla Ihtiyaç Sahibine Yardim Ulastirdi

Türkiye Diyanet Vakfi (TDV), ‘Kardesligimiz Zekatla Bereketlensin’ temasiyla yürüttügü zekat kampanyasi kapsaminda 2023 yilinda 5 milyondan fazla kisiye yardim ulastirdi.

TDV 2023 Yilinda Zekatla 5 Milyondan Fazla Ihtiyaç Sahibine Yardim Ulastirdi
Afet ve acil yardimlardan egitime, gidadan barinmaya, hayri ve sosyal faaliyetlerden tibbi malzemeye ve yetim faaliyetlerine kadar birçok alanda ihtiyaç sahiplerine yardim ulastiran TDV 2023 yilinda 826 milyon liralik zekat yardimiyla 5 milyondan fazla kisiye ulasti.

Türkiye Diyanet Vakfi Genel Müdürü Izani Turan, Diyanet Isleri Baskanligi isbirliginde yürüttükleri zekat kampanyasiyla kardeslik köprüleri kurduklarini ifade etti.

Zekatin farz bir ibadet oldugunu hatirlatan Izani Turan, “Infak duygusu yüksek hayirseverin zekat bagislarini 2023 yilinda yasadigimiz deprem nedeniyle basta depremzedeler olmak üzere ülkemizdeki ihtiyaç sahibi ailelere ulastirmaya gayret ettik” dedi.

Vakfin yarim asra yakindir iyilik faaliyetlerine devam ettigini vurgulayan Turan, “Yurt içinde 81 ilde 1003 subemizle ihtiyaç sahiplerinin yardimina kosuyoruz. 2023 yilinda 826 milyon liralik zekat toplayarak 5 milyonu askin ihtiyaç sahibine yardimlarimizi ulastirdik. Su an sahada Ramazan ayi kapsaminda yardimlarimiz devam etmekte; bu yil da basta deprem bölgesi olmak üzere ülkemizde ve dünyanin farkli cografyalarinda açlik, dogal afet, savas ve siddetin yasandigi kriz bölgelerindeki milyonlarca kardesimize zekatlari güvenilir bir sekilde ulastiriyoruz” ifadelerini kullandi.

"Zekat iyilik yapmanin en etkili yollarindan birisidir"

Zekat ibadetinin yil boyunca yerine getirebilecegini söyleyen Turan, zekat ibadetinin sadece Ramazan ayinda degil, yilin her dönemi yapilabilecek bir ibadet oldugunu dile getirdi. Turan, “Hayir ve hasenatin toplumu kucaklayan yüzü olan zekat iyilik yapmanin en etkili yollarindan birisidir. Müslümanlarin bireysel ve toplumsal hayatina dogrudan temas eden dini vecibelerimizden birisi olan zekâtin dogru bir sekilde toplanarak gerçek ihtiyaç sahiplerine ulastirilmasi çok büyük önem tasiyor. Milletimizin zekat vermek için gerçek muhtaçlari ve güvenilir kurumlari aradigi bir dönemde Vakfimiz, ‘Kardesligimiz Zekatla Bereketlensin’ projesiyle ihtiyaç sahiplerini tespit ederek veren el ile alan el arasinda köprü oluyor. Vatandaslarimizin zekat ibadetini yil boyunca yerine getirebilmesi, mal varliginin hesaplanip ihtiyaç sahiplerine ulastirilmasina yardimci olabilmek için zekathesapla.tdv.org adresi ve mobil uygulamamiz araciligiyla vatandaslarimiza hizmet veriyoruz. Hayirseverlerimiz kolaylikla zekatlarini bagislayabilir ve ihtiyaç sahiplerine ulastirmis olabilirler” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA