SANKON'dan Gürcistan Cumhuriyeti Istanbul Baskonsoloslugu'na Ziyaret

Gürcistan Cumhuriyeti Istanbul Baskonsoloslugu’nu ziyaret eden Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu Istanbul Il Baskani Engin Karadag, “Türkiye ile Gürcistan arasindaki iliskiler stratejik ortaklik düzeyindedir. Ülkemiz 2007 yilindan beri Gürcistan’in en büyük ticaret ortagi konumundadir. SANKON’a üye Türk sirketleri olarak, Gürcistan Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasindaki kültürel, ekonomik ve ticari iliskilere katki saglamak istiyoruz” dedi.

SANKON'dan Gürcistan Cumhuriyeti Istanbul Baskonsoloslugu'na Ziyaret
Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) Istanbul Il Baskanligi Yönetim Kurulu, Gürcistan Cumhuriyeti Istanbul Baskonsoloslugu’na ziyaret gerçeklestirdi. Konfederasyonun Istanbul Il Baskani Engin Karadag, Gürcistan Cumhuriyeti Istanbul Baskonsoloslugu ziyaretinde Baskonsolos Aleksandre Jishkariani’ye nazik davetleri için tesekkür etti. Türkiye ve Gürcistan’in kültürel, ekonomik ve ticari iliskilerinin konusuldugu ziyarette; konfederasyonun Istanbul Il Baskanligi yetkilileri ve Gürcistan Devleti Istanbul Baskonsoloslugu diplomatlari hazir bulundu.

“Gürcistan’in en büyük ticaret ortagi konumundayiz”

Konfederasyon olarak iki ülke arasindaki kültürel, ekonomik ve ticari iliskilere katki saglamak istediklerini ifade eden Karadag, “Türkiye ile Gürcistan arasindaki iliskiler stratejik ortaklik düzeyindedir. Ülkemiz 2007 yilindan beri Gürcistan’in en büyük ticaret ortagi konumundadir. SANKON’a üye Türk sirketleri olarak, Gürcistan Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasindaki kültürel, ekonomik ve ticari iliskilere katki saglamak istiyoruz. Bu nedenle, SANKON kurulusu ile Gürcistan Cumhuriyeti Istanbul Baskonsoloslugu arasindaki isbirligi çok önemlidir. Istanbul Il Baskanligi Yönetim Kurulu olarak, her iki ülke açisindan iliskilerimizin güçlendirilmesi amaciyla çalismalarimiza kararlilikla devam edecegiz. Ikili iliskilerimiz güçlendirilmesi açisindan, Istanbul Il Baskanligi olarak, sizleri ve degerli diplomatlarinizi Istanbul Il Baskanligi ofisimizde görmekten ve agirlamaktan mutluluk duyariz” dedi.



“Türk sirketlerini Gürcistan’a yatirim ve ticaret yapmaya davet ediyorum”

Gürcistan Cumhuriyeti Istanbul Baskonsolosu Aleksandre Jishkariani, “Türkiye ile Gürcistan arasinda yakin, ortak iliskiler vardir. Bu yakin iliskiler, iki ülke arasindaki ticari ve ekonomik isbirliginin genisletilmesi ve daha da güçlenmesi için elverisli imkanlar sunmaktadir. Bu bir firsattir. Ülkemizde çesitli sektörlerde yatirim imkanlari ve ticaret imkani vardir. Türk sirketlerini Gürcistan’a yatirim ve ticaret yapmaya davet ediyorum” diye konustu.

Aleksandre Jishkariani, konusmasinin devaminda, SANKON heyetine Gürcistan’daki ekonomik reformlar ve cazip yatirim imkanlari hakkinda da bilgi verdi.
Kaynak: İHA