Pakistan Büyükelçiligi Tarafindan Ankara'da Pakistan Günü Kutlandi

Pakistan Ankara Büyükelçiligi tarafindan, Büyükelçi Pakistan Büyükelçisi Yousaf Junaid’in katilimiyla Pakistan Milli Günü kutlandi.

Pakistan Büyükelçiligi Tarafindan Ankara'da Pakistan Günü Kutlandi
Pakistan’in Ankara Büyükelçiligi’nde Pakistan Milli Günü kutlandi. Pakistan’in Türkiye Büyükelçisi Yousaf Junaid ve Pakistan toplulugunun yer aldigi kutlamada, Pakistan bayragi milli mars esliginde göndere çekti. Bu vesileyle Pakistan Cumhurbaskani ve Basbakani’nin özel mesajlari okundu.

Burada bir konusma gerçeklestiren Junaid, Pakistan Günü’nün tarihi öneminin altini çizdi. Junaid, Pakistan Günü’nün, kurucu atalarin alt kitadaki Müslümanlar için bagimsiz bir vatan kurmak için yaptiklari büyük fedakarliklarin bir hatirlaticisi oldugunu vurguladi. Junaid, günün anlaminin, Pakistan’in kurulusunun gerçek hedeflerine olan bagliligini yenileyen, Pakistan’in kurucu liderlerine saygi durusunda bulunma günü oldugunu belirtti.

Büyükelçi Junaid, Pakistan ile Türkiye arasindaki kardeslik baglarina dikkat çekerek, kardeslik iliskilerinin yüzyillar öncesine dayandigini vurguladi. Tebrik mesajlari gönderen ve Asya’yi Avrupa’ya baglayan Istanbul Bogazi üzerindeki köprüleri Pakistan bayraginin renginde aydinlatarak Pakistan Günü kutlamalarina katilan Türk liderlerine ve halkina tesekkür etti.
Kaynak: İHA