Kurum'dan Avcilar'a Müjde Açiklamasi 'Yesilkent'in Ihtiyaci Olan Okulumuzun Insasina Baslandi'

AK Parti IBB Baskan Adayi Murat Kurum, “Yesilkent’te gittigimizde okulumuz eksik dediler. Yesilkent’te okul eksigini gidermek için hemen kollari sivadik. Istanbul valimize de çok tesekkür ediyorum. Onlar da fedakarca çalistilar. Yesilkent’in ihtiyaci olan okulumuzun insasina baslandi. Okulumuz yeni egitim ögretim yilina yetisecek” dedi.

Kurum'dan Avcilar'a Müjde Açiklamasi 'Yesilkent'in Ihtiyaci Olan Okulumuzun Insasina Baslandi'
AK Parti Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum, Avcilar mitinginde vatandaslara seslendi. Mitinge Kurum’un yani sira Istanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, Istanbul Milletvekili Sengül Karsli, AK Parti Avcilar Ilçe Baskani Gürkan Aksoy, MHP Avcilar Ilçe Baskani Sezgin Çamur, Avcilar Belediye Baskan Adayi Abdullah Küçükoglu, siyasi parti temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.

Mitingde ilgiyle karsilanan Kurum’a vatandaslar konusmalari sirasinda alkislarla eslik etti. Kurum, miting sonunda vatandaslara karanfil atti.

“Çöp, çamur, çukur gitti, tertemiz bir Istanbul geldi”

Istanbul’a dair hayalleri oldugunu dile getiren Kurum, “Bizim bu sehre dair rüyalarimiz, hayallerimiz, hedeflerimiz var. Fatih Sultan Mehmet’in de bir Istanbul hayali vardi. Istanbul fethedilecekti, fethedildi. Ayasofya Islam’in sembolü olacakti, oldu. Istanbul barisin sehri olacakti, oldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir hayali vardi. Bu sehir isgale ugradiginda, bu sehre namahrem eli degdiginde düsmanlara ne demisti? Geldikleri gibi giderler. Geldikleri gibi gittiler. Adnan Menderes’in bir Istanbul hayali vardi. O hayal etti ve gerçek oldu. Ezan aslina döndü. Süleymaniye’den, Sultanahmet’ten ve Fatih’ten Allahu Ekber sesleri yeniden yükseldi. Turgut Özal’in bir hayali vardi. Hayal etti ve yapti. Istanbul Bogazina ikinci gerdan takildi, ikinci köprü yapildi. Merhum Necmettin Erbakan’in bir hayali vardi. Ayasofya zincirlerinden kurtulacakti. Türkiye Yüzyili’nin mimari Recep Tayyip Erdogan’in bir Istanbul hayali vardi. Hayaller gerçek oldu. Bataklik gitti, masmavi bir Haliç geldi. Çöp, çamur, çukur gitti, tertemiz bir Istanbul geldi. Istanbul Havalimani geldi. Marmaray geldi. Avrasya Tüneli geldi. Kuzey Marmara Otoyolu geldi. Taksim Camisi geldi. Büyük Çamlica Camisi geldi. Ayasofya onun iradesiyle prangalarindan kurtuldu. Asya ve Avrupa Istanbul bogazinin altindan birlesti. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’yle üçüncü gerdan geldi” dedi.



“Gönülden kurulan hayaller muradina kavusur”

Istanbul’a dair hayallerini anlatan Kurum, “Ancak samimi hayaller, ancak gönülden kurulan hayaller muradina kavusur. Simdi bu kardesinizin, Murat Kurum’un da bir hayali var. Öyle bir Istanbul hayal ediyoruz ki, hiçbir hanemizde deprem endisesi kalmasin. Bütün yuvalarimiz güvenli hale gelsin. Öyle bir Istanbul hayal ediyoruz ki, trafik çile olmaktan çikacak. Öyle bir Istanbul hayal ediyoruz ki, engelli kardeslerimiz, hanim kardeslerimiz, genç kardeslerimiz, emekli büyüklerimiz kendilerini yalniz hissetmeyecekler. Biz, bugün de, yarin da daima milletimizin her aninda yaninda olacagiz. 650 bin konutu dönüstürerek yaninda olacagiz. Metrolari iki katina çikararak yaninda olacagiz. Iki yakaya yapacagimiz tünellerle yaninda olacagiz. Millet bahçeleriyle, kültür merkezleriyle, kreslerle yaninda olacagiz. Risksiz Istanbul, çilesiz Istanbul diyerek yaninda olacagiz. Biz bu dertle milletimizin zor aninda nasil yaninda olduysak 31 Mart’tan sonra da ayni anlayisla olmaya devam edecegiz” seklinde konustu.



“Kadinlarimizin emegine ihtiyaç duyan ISMEK’in subelerini kapattilar”

Mevcut IBB yönetimini elestiren Kurum, “Bu IBB yönetiminin Istanbul’da baslayip da bitirdigi tek sey var, o da Istanbul’dur. Metrolar bozuldu, umursamadilar. Istanbul halkini metrobüsleri itmek zorunda biraktilar. Tramvaylar raylarin üzerinde kaldi. Otobüsler yandi, tutustu. Is yapmadiklari gibi, tembelliklerini bile çalistirmiyorlar algisiyla üzerinden atmaya çalistilar. Halbuki çalistirmayan onlardi. Istanbullulara gitmesi gereken hiçbir hizmeti götürmediler ama ne hikmetse balya balya paralari saymaya yarayan para makineleri tikir tikir isliyor. Kadinlarimizi bile ev hanimi ve çalisan kadinlar diye ikiye böldüler, ayrimcilik yapiyorlar. 1 Nisan’da görevi devraldigimizda kollarimizi Avcilar’imiz sivayacagiz. Binlerce kadin emekçimizin emegi ve ekmegiyle oynadilar, islerine son verdiler. Kadinlarimizin emegine ihtiyaç duyan ISMEK’in subelerini kapattilar. Meydanlarda verdikleri vaatleri, makamlarina oturduklari gün unuttular. Istanbul’a hizmet etmek yerine Istanbul’u cezalandirdilar. Hiçbir yatirim gerektirmeyen ISPARK bile bunlarin elinde zarar etti. Bunlar Istanbul’u rant görüyorlar. 31 Mart’ta da onlar hüsrana ugrayacak. Sandik günü hesap günüdür. 31 Mart’ta sandik gelecek, hesap kesilecek. Istanbullular 31 Mart’ta bu kaybolan yillarin hesabini Avcilar’imiz teker teker soracak” ifadelerini kullandi.

“Yesilkent’in ihtiyaci olan okulumuzun insasina baslandi”

Kurum konusmalari sirasinda Yesilkent Mahallesi sakinleri için de müjdesini verdi:

“Biz her zaman oldugu gibi 1 Nisan’dan sonra Avcilarli kardeslerimizin yaninda olmaya devam edecegiz. Avcilarin her bir mahallesinde dönüsüm seferberligi baslatacagiz. Avcilarin mahallelerinde en riskli bölgelerden baslamak suretiyle önce imar planlarini bitirecegiz. Avcilar’da tek bir riskli yapi kalmasin istiyoruz. Bildiginiz gibi Avcilar ilçemiz, 99 depremi öncesi yapi stokumuz bakimindan oldukça riskli, yaklasik 10 bin yapimizin dönüsümünü vatandasimiz lehine olacak sekilde gerekli imar düzenlemeleri de yapmak suretiyle gerçeklestirecegiz. Bunlar Istanbul’un kaynaklarini çar çur ederken, biz vatandasimizla el ele vermis depremden etkilenen 11 ilde 180 bin konutun temelini atiyorduk. Istanbul’un çilesi haline gelen trafik problemi Avcilar’imizda da var. Ilçemize girisi basta olmak üzere sehir içi trafik sorununu çekiyoruz. Göl ve sahil yolu metro projeleri, kapali otoparklar ve meydan yapimiyla Avcilar’imizin trafik problemini çözecegiz. Imar problemlerimizi hizli bir sekilde çözecegiz. Avcilar gibi büyük bir ilçeye 5 yilda metro adina tek bir yatirim yapilmadi. Sandik hesap günü. Tahtakale’deki imar problemini nasil çözüme kavusturduysak her mahallemizde de ayni anlayisla çalisacagiz. Yesilkent mahallemizde için yeni çikan imar planindaki sorunlari biliyoruz, o sorunlari da çözmek için çalisacagiz. Yesilkent’te gittigimizde okulumuz eksik dediler. Yesilkent’te okul eksigini gidermek için hemen kollari sivadik. Istanbul valimize de çok tesekkür ediyorum. Onlar da fedakarca çalistilar. Yesilkent’in ihtiyaci olan okulumuzun insasina baslandi. Okulumuz yeni egitim ögretim yilina yetisecek. Simdiden hayirli olsun.”
Kaynak: İHA