Cinayet Zanlisinin Öldürdügü Kuyumcunun Dükkanina Girdigi Anlar Kamerada

Izmir’in Bornova ilçesinde, alacak verecek meselesi yüzünden kuyumcuyu öldürüp cesedini aracin bagajina koydugu ileri sürülen zanlilardan birinin olaydan sonra kuyumcunun dükkanina girdigi anlar bir is yerine ait güvenlik kamerasina yansidi. Elindeki çantayla dükkana giren zanlinin, bir süre sonra is yerinden çaldigi altinlarla olay yerinden uzaklastigi görülüyor.

Cinayet Zanlisinin Öldürdügü Kuyumcunun Dükkanina Girdigi Anlar Kamerada
Olay 19 Mart günü Bornova ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre isletmesi için, kuyumculuk yapan Bekir Bozar’a (68) bir miktar para verdigi ve geri alamadigi iddia edilen F.B. (24) ile arkadasi E.Ö. (24), Kemalpasa Caddesi’nde Bozar’i arabaya aldi. Çikan tartismanin ardindan F.B., 68 yasindaki kuyumcuyu tabancayla ensesine 3 el ates ederek öldürdü. Bekir Bozar’in cansiz bedenini otomobilin bagajina yükleyen süpheliler, otomobili de özel bir hastanenin otoparkina birakarak kaçti. Otomobili kullandigi öne sürülen E.Ö.’nün olaydan bir gün sonra emniyete giderek durumu anlattigi ve teslim oldugu ögrenildi. Olay yerine gelen polis ekiplerinin yaptigi incelemede Bekir Bozar’in cansiz bedeni otomobilin bagaji içerisinde bulundu. Bozar’in cenazesi yapilan incelemenin ardindan Izmir Adli Tip Kurumu morguna kaldirildi.

Adliyeye sevk edilen süpheli tutuklanmisti

Gözaltina alinan ve olay esnasinda otomobili sürdügü ögrenilen E.Ö.’nün emniyetteki ifadesinde, F.B.’nin istegi üzerine cesedi otomobilin bagajina koyduklarini ve sonra Manisa’nin Turgutlu ilçesine gittiklerini, gece boyunca da otomobilin bagajindaki cesetle birlikte burada turladiktan sonra Izmir’e geri dönüp, Bornova’daki özel bir hastanenin otoparkina araci park ettiklerini söyledigi ögrenildi. Islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen E.Ö. tutuklanmisti.

Hirsizlik ani kamerada

Cinayet süphelisi F.B.’nin olaydan sonra kuyumcunun dükkanina girdigi anlar, yakinlardaki bir is yerinin güvenlik kamerasina yansidi. Görüntülerde; F.B.’nin elindeki siyah renkli çantayla dükkana gelip, elektronik kepengi ve kapiyi yanindaki anahtarla açtiktan sonra içeriye girdigi ve bir süre sonra ise çaldigi altinlarla birlikte disari çikip kepengi kapatarak bölgeden uzaklastigi görülüyor.

Firar cinayet süphelisini yakalama çalismalari sürüyor.

Öte yandan, polis ekiplerince yapilan çalismalar sonucunda çalinan altinlarin bir kismina ulasildigi ögrenilirken, cinayet süphelisi F.B.’yi yakalama çalismalarinin ise sürdügü belirtildi.
Kaynak: İHA