CHP Adayinin Kaçak Insaat Sorusturmasi Baslamadan Bitti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mudanya Belediye Baskan Adayi Deniz Dalgiç’in, Bademli Mahallesinde yaptigi insaatta, projeye aykiri olarak imalat yapildigi gerekçesiyle ’kaçak yapi’ zaptinin tutuldugu iddialarinin ardindan harekete geçen Cumhuriyet Savciligi yaptigi inceleme sonrasinda insaatin aslina geri çevrildigi gerekçesiyle kovusturmaya yer olmadigina dair karar verdi.

Iddiaya göre, CHP Mudanya Belediye Baskan Adayi Deniz Dalgiç’in Bademli Mahallesi’ndeki bir insaat projesinde ruhsat ve eklerine aykiri olarak imalat yaptigi, projenin kontrolünü yapan ilgili yapi denetim firmasi tarafindan Mudanya Belediyesi’ne yapilan sikayetle ortaya çikti. Bademli Mahallesi 2392 ada, 6 parseldeki yapilan incelemede ruhsatsiz izinsiz olarak 20 Mayis 2022 tarih ve 22/142 sayili yapi ruhsati bulunan (yagmur suyu toplama havuzu ve makine dairesi olan) yerde ruhsat eki projesine aykiri olarak farkli konum ve sekilde yapi denetim firmasina haber vermeksizin imalat yapildigi yapi sahibi hakkinda sikayetçi olunmasi üzerine sorusturma baslatildi.

Mudanya Belediye Baskanligi Yapi Kontrol Müdürlügü’nün 25 Ocak 2024 ve 30 Ocak 2024 tarihli yazilarinda, söz konu ruhsat eki projesine aykiri imalatlarin kaldirilarak uygun hale getirildigi ortaya çikti. Iddialarin ardindan harekete geçip olayla ilgili sorusturma baslatan Cumhuriyet Savciligi, TCK’nin 184/5. Maddesi "Kisinin ruhsatsiz yada ruhsatli aykiri olarak yaptigi yada yaptirdigi binayi imar planina yada ruhsata uygun hale getirmesi halinde bir ve ikinci fikra hükümleri geregince kamu davasi açilmaz, açilmis olan kamu davasi düser, mahkum olunan ceza bütün sonuçlariyla ortadan kalkar" geregince kamu adina kavusturmaya yer olmadigina dair karar verdi.
Kaynak: İHA